S-a încheiat cea de-a IV-a ediție a Academiei Lucrătorului de Tineret

Academia Lucrătorului de Tineret: Rebranding a început în mai 2021 și a reușit să lase o amprentă semnificativă asupra lucrătorilor de tineret care au ajuns cu brio la finele proiectului, datorită motivației și dedicației constante de care au dat dovadă.

Academia Lucrătorului de Tineret a cuprins 3 module de instruire cu o durată de 7 zile, care au abordat următoarele subiecte:

  • Introducere în domeniul tineret
  • Managementul activității de tineret
  • Inovațiile în procesele de participare a tinerilor și rolul lucrătorului de tineret în acest proces.

În cadrul cursului de lungă durată, lucrătorii de tineret au fost capacitați, instruiți și ghidați de către traineri în scopul formării de competențe, deprinderi teoretice, cât și practice în domeniul tineretului. Prin intermediul instruirilor axate pe serviciile prietenoase tinerilor, teorie, experiență și practici de succes, ei și-au dezvoltat abilități fundamentale și specifice unui lucrător de tineret, precum ar fi: mobilitatea și motivarea tinerilor, comunicarea eficientă, coordonarea și dezvoltarea unor programe pentru tineret, lobby și advocacy, etc.

Academia Lucrătorului de Tineret a avut scopul de a valorifica munca în domeniul tineretului, să îmbunătățească calitatea serviciilor prietenoase tinerilor, precum și crearea unei rețele eficiente de comunicare și schimb de experiențe dintre lucrătorii de tineret din Republica Moldova.

În acest context, am întrebat lucrătorii/lucrătoarele de tineret participante la Academia Lucătorului de Tineret, de ce ar recomanda Academia și altor lucrători și lideri de tineret. Câteva dintre răspunsurile acordate :

“Am învățat să vorbesc clar și să îmi expun liber ideile și emoțiile.

“Experiență și informații folositoare în domeniul de tineret, formarea de noi viziuni, metode de predare și gestionare a informațiilor.

“Pentru tehnici de lucru cu tinerii, traineri fenomenali, rezistență și încredere, cunoștiințe și claritate ce ține de organizarea la nivel internațional.

“Este locul unde am reușit să mă cunosc pe mine, am înțeles cine este lucrătorul de tineret și ce presupune munca acestuia.

“Academia îți oferă competențe și îți fortifică unele pe care le ai, în primul rând responsabilitatea de a face anumite lucruri și de a ți le asuma și identificarea soluțiilor de sine stătător.

“O oportunitate de a se cunoaște mai bine pe sine și de a reflecta mai mult asupra rolului său ca lucrător de tineret.

“Pentru experiență nouă, gândire critică.

Proiectul „Academia Lucrătorului de Tineret: Rebranding’’ a fost implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova în cadrul Programului de Granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut