Evaluarea politicilor de tineret prin prisma programelor partidelor politice

Documentul de cercetare și analiză „Evaluarea politicilor de tineret prin prisma programelor electorale” este produsul parteneriatului dintre Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) și Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte. Evaluarea programelor politice prin prisma domeniului de tineret reprezintă un exercițiu complex, prin care Consiliul National al Tineretului din Moldova își dorește să analizeze atât angajamentele politice asumate în procesul electoral ale partidelor care au ajuns în Parlament la alegerile naționale din 2010, cât și contribuția fiecărei părți în realizarea obiectivelor planificate. Această cercetare nu vine să critice sau să susțină într-o anumită măsura careva interese sau viziuni politice, mai mult ca atât, scopul final al acestui document este de a fundamenta principiile politicilor de tineret în cadrul programele politice ale partidelor.

Legea cu privire la Tineret1, definește tinerii drept persoanele cu vârsta cuprinsa între 16 și 30 de ani care locuiesc pe teritoriul R. Moldova, precum și cetățenii altor țări. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică din Moldova, tinerii reprezintă 1/3 din populația R. Moldova, ceea ce reprezintă aproximativ 27% din numărul total de locuitori. Participarea activă a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, iar în mod special la alegerile Parlamentare este încurajată prin însăși Constituția Republicii Moldova, în mod special prin Codul Electoral2 al R. Moldova.

Scopul acestui proiect constă în informarea populației, în mod special a tinerilor, cu privire la angajamentele partidelor politice, precum și analiza nivelului de realizare a obiectivelor stipulate în programele electorale ale acestora.

Altele

Отчет потребностей молодёжи Рыбницкого района (Приднестровье)

Citește

Raport de evaluare a necesitățiilor tineriilor din raionul Rezina

Citește

RAPORT DE EVALUAREprivind necesitățile tinerilor din orașul Soroca

Citește

Raport de evaluare a necesitățiilor tineriilor din raionul Fălești

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut