Campania vot la 16 ani

Campania vot la 16 ani reprezintă un efort susținut pentru modificarea legislației electorale din Republica Moldova, având ca scop principal implicarea activă a tinerilor în procesul decizional al țării. Bazată pe un studiu de fezabilitate realizat de CNTM, această inițiativă vine în contextul unei nevoi crescute de participare civică a tinerei generații și a alinierii la standardele internaționale. Analiza detaliată a legislației electorale actuale și a experiențelor internaționale relevă posibilitatea și beneficiile unei astfel de reforme, care ar putea conduce la o creștere semnificativă a implicării tinerilor în procesul electoral.

Scopul principal al campaniei este de a fundamenta și promova reducerea vârstei minime de vot la 16 ani, oferind astfel tinerilor dreptul de a-și exercita direct drepturile democratice. O astfel de schimbare ar reprezenta un pas important în democratizarea procesului electoral și ar contribui la formarea unei culturi politice și civice mai solide în rândul tinerei generații moldovenești. Obiectivele studiului și ale campaniei includ identificarea formelor juridice optime pentru implementarea acestei propuneri legislative, demonstrarea sustenabilității proiectului din punct de vedere socio-economic și educativ, și promovarea unei implicări mai active a tinerilor în viața politică.

În contextul integrării europene a Republicii Moldova, reducerea vârstei de vot la 16 ani ar fi în concordanță cu standardele și recomandările Uniunii Europene referitoare la egalitatea electorală și participarea civică. Campania nu numai că vizează creșterea implicării tinerilor în procesul electoral, dar și educarea lor civică și politică pentru a le oferi instrumentele necesare pentru a-și forma opinii independente și informate. Prin intermediul recomandărilor către instituțiile responsabile, campania își propune să ofere sprijinul necesar pentru implementarea acestei reforme și pentru dezvoltarea unei culturi electorale solide în rândul tinerilor din Republica Moldova.

Descoperă mai multe:
https://www.facebook.com/100064800907954/posts/715996937236997/

Resurse conexe

Studiu de fezabilitate – Vot la 16 ani

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut