Campania tineri din Moldova pentru ODD

Campania „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale, faza II” reprezintă un efort semnificativ în mobilizarea și implicarea tinerilor din întreaga țară în abordarea provocărilor globale esențiale. Acest demers a creat o platformă extinsă pentru tineri, oferindu-le posibilitatea să devină agenți de schimbare și să contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) atât la nivel local, cât și la nivel național. Prin participarea a peste 100 de tineri din diferite medii socio-economice și culturale la consultările publice privind ODD-urile, campania a promovat o mai mare conștientizare și înțelegere a acestor obiective, încurajându-i pe tineri să-și exprime opiniile și ideile pentru îmbunătățirea procesului de implementare a acestora.

Un aspect esențial al campaniei a fost educația tinerilor despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă și impactul acestora asupra societății și a mediului înconjurător. Prin intermediul jocului „Imaginați-vă 2030”, tinerii au fost încurajați să-și proiecteze viitorul și să prioritizeze ODD-urile necesare pentru o dezvoltare sustenabilă a țării. Această abordare i-a implicat pe tineri în mod activ în identificarea soluțiilor și în promovarea unor idei inovatoare pentru realizarea obiectivelor propuse, consolidând astfel rolul lor în procesul de luare a deciziilor și schimbare socială.

Campania a facilitat, de asemenea, interacțiuni între tineri din medii diverse, inclusiv minorități etnice, tineri cu dizabilități și refugiați din Ucraina, oferindu-le o platformă pentru colaborare și schimbul de idei. Această diversitate a perspectivelor și experiențelor a contribuit la o înțelegere mai profundă a provocărilor și nevoilor comunității, consolidând astfel angajamentul tinerilor în realizarea ODD-urilor și promovând un mediu mai incluziv și sustenabil în Republica Moldova.

Campania națională „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale, faza II” este realizată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Oficiul Coordonatorului Rezident ONU, UNFPA, și UNICEF.

Resurse conexe

Concluziile Campaniei Naționale „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale, faza II”

Citește

Vezi cele 17 fotografii care și-au transformat autorii în Ambasadori Media pentru #ObiectiveGlobale

Citește

Cum se desfățoară campania „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale” – află rezultatele

Citește

A fost lansată campania națională „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale”. Tineri și organizații de tineret din toată țara se vor implica

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut