”Youth Voices Matter: Evidence-Based Structured Dialogue (YVM)”

Consiliul Național al Tineretului din Moldova a dat startul procesului de implementare a proiectului Erasmus+ ”Youth Voices Matter: Evidence-Based Structured Dialogue (YVM)”.

Prima activitate a proiectului a fost dedicată formării inițiale a  lucrătorilor de tineret despre ”dialogul structurat de tineret conform standardelor europene și participarea tinerilor”, și s-a desfășurat în Erevan, Armenia.

În cadrul schimbului de tineret,lucrătorii de tineret din țările Parteneriatului estic al UE (Moldova, Georgia și Armenia)  despre dialogul structurat de tineret și participarea tinerilor conform standardelor europene.

Mai mult ca atât, participanții au făcut cunoștință punctele forte și punctele slabe într-un asemenea dialog,  dar și cum să folosească această practică pentru o colaborare mai productivă între sectorul de tineret și organele de decizie la nivel local și național.

Totodată, în cursul de formare, participanții au fost familiarizați cu conceptul comisiilor de co-mangement de tineret și cum prin intermediul co-mangementului dintre structurile de tineret, organele statului, precum și cu participarea altor actorii implicați în implementarea politicilor de tineret se pot obține rezultate mai eficiente care să corespundă necesităților tinerilor.   

Deasemenea, participanții au făcut schimb de de experiență în ceea ce priveste politicile de tineret din șările care vin și mecanismele de implicare a tinerilor în procesele decizionale.

Paralel, participanții au simulat procese de participare în cadrul dialogului structurat de tineret după standardele europene raportate la țările din care aceștia vin,  venind cu informații și dovezi în acest sens apreciind și nivelul de participare și implicare din țara lor.

Subsecvent, cei prezenți au dobândit abilități de a face campanii de advocacy pentru un dialog structurat, iar la finalul trainingului cu ajutorul informațiilor practice, instrumentele, metodele și bunele practici studiate, participanții au setat un plan de acțiuni, pentru organizațiile pe care le reprezintă întru a promova dialogul structurat de tineret în regiunea Parteneriatului estic al UE.

Menționăm că trainingul s-a desfășura în perioada 2-6 iulie, în Erevan, Armenia și a fost găzduit de AO. Armenian Progresive Youth, iar această activitate este realizată în cadrul proiectului Erasmus+ ”Youth Voices Matter: Evidence-Based Structured Dialogue (YVM)” cu suportul EACEA.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut