A treia ediție a Conferinței Profesorilor s-a desfășurat la Chișinău

Consiliul Național al Tineretului din Moldova a organizat pe 15 decembrie 2017 cea de-a treia ediție a Conferinței Profesorilor în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, implementat cu suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii Pestalozzi (PCF). În cadrul evenimentului au participat 45 de cadre didactice din întreaga țară, experți în politici educaționale, reprezentanți ai organizațiilor de tineret, care promovează dialogul intercultural, mass-media.

Una dintre priorităţile proiectului este integrarea educaţiei interculturale în educaţia formală, respectiv în curriculum-ul naţional. În scopul realizării acestei priorităţi, CNTM în colaborare cu Centrul Educaţional „Pro Didactica” au elaborat Auxiliarul Didactic pentru profesori „Competenţa interculturală” și Setul de instrumente privind monitorizarea dezvoltării competenței interculturale. Materialele elaborate constituie un suport de conţinut pentru reprezentanții Direcțiilor de Învățământ, cadrele didactice din instituţiile de învăţământ, precum și organizațiile de tineret.

Evenimentul a avut drept scop facilitarea schimbului de experiență între profesori în domeniul dezvoltării competenței interculturale la tineri și utilizării noilor metode și tehnici în cadrul cursului opțional în instituțiile de învățământ: educația interculturală. Astfel, lucrătorii de tineret și profesorii din regiunile de implementare a proiectului, care au realizat diferite activități, în baza materialelor realizate: Repere ale Educației Interculturale, Auxiliarul Didactic „Competența Interculturală” și setul de instrumente privind monitorizarea dezvoltării competenței interculturale.

De asemenea, pe lângă schimbul de bune practici, participanții Conferinței Profesorilor, în urma activităților în grup, au venit cu un set de propuneri de îmbunătățire a Auxiliarului Didactic și setul de instrumente, care vor fi adăugate în noua ediție,care va fi editată în anul 2018.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut