Sfârșitul proiectului Quality Employment for YOUth after COVID-19

Timp de șapte luni Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Consiliul Tineretului din România au implementat proiectul Quality Employment for YOUth after COVID-19, scopul căruia era de a oferi tinerilor traininguri de calitate pentru a se conecta pe piața muncii.

Începând cu luna octombrie 2020, peste 30 de tineri din Republica Moldova și România au fost instruiți pe diverse tematici, cum ar fi: Drepturile tinerilor pe piața muncii, Future work skills, Digital tools, Comunicare în era post COVID, Reziliență emoțională și Team Management. În urma trainingurilor, tinerii instruiți au organizat alte 50 de sesiuni de diseminare, unde au fost informați peste 400 de tineri din Republica Moldova și România. 

O altă activitate realizată în cadrul proiectului a fost ”Târgul de Oportunități 2021 Carieră. Dezvoltare. Networking.” un eveniment adresat tinerilor nehotărâți în privința carierei, care își doreau să afle mai multe detalii despre munca într-un anumit domeniu sau să fie la curent cu piața muncii. În acest sens, în perioada 27-28 martie la Târg au participat 29 de companii/instituții din Republica Moldova și România, care și-au prezentat ofertele de muncă vacante și au purtat discuții cu tinerii. 

Ținând cont de provocările pe care le întâmpină tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă, în cadrul proiectului a fost elaborat și un ghid, care cuprinde mai multe informații utile despre cum se scrie corect o scrisoare de motivare, cum ar trebui să arate un CV, cum ne pregătim de un eventual interviu sau ce prevede legislația atunci când drepturile tinerilor sunt încălcate. Pentru a vizualiza ghidul accesați: 

https://cntm.md/resurse-de-specialitate/educatia-tinerilor/ghid-pentru-tinerii-in-cautarea-unui-loc-de-munca/

Proiectul s-a încheiat cu organizarea Mesei Rotunde “Quality Employment for YOUth after COVID-19”, unde au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului al României, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Agențiile Naționale de Ocupare a Forței de Muncă din Moldova și România. Evenimentul a reprezentat o platformă de discuții privind bunele practici implementate în cele două țări în ceea ce privește angajarea tinerilor, implementarea de noi politici publice, dar și stabilirea unor noi parteneriate.

Pentru a afla mai multe detalii despre toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului accesați link-ul de mai jos:

https://qualityemploymentforyouth.ctr.ro/acasa

Proiectul Quality Employment for Youth after COVID-19 a fost implementat în colaborare cu Consiliul Tineretului din România și este sponsorizat de German Marshall Fund- Black Sea Trust for Regional Cooperation prin fondurile de urgență alocate COVID-19.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut