Împuternicirea femeilor strămutate forțat pentru recuperarea economică și consolidarea păcii

UN Women’s Peace and Humanitarian Fund(2022)

Titlul proiectului: Împuternicirea femeilor strămutate forțat pentru recuperarea economică și consolidarea păcii

Data de începere și data de încheiere: 2023

Țara (țările) și regiunile (provincii, districte, etc.) în care se desfășoară activitățile: Moldova

Descriere scurtă: 

Proiectul sa concentrat pe îmbunătățirea incluziunii sociale și economice a femeilor forțat-dislocate și a tinerelor femei în Moldova. Abordând problemele legate de accesul la piața muncii, protecția drepturilor economice și sociale și promovarea participării active în procesele de construcție a păcii, proiectul a urmărit să valorifice potențialul subutilizat al acestor grupuri vulnerabile pentru dezvoltarea durabilă a țării. Implementat în parteneriat între Consiliul Național al Tineretului din Moldova și AFAM, proiectul a implicat organizații ale societății civile, autorități locale și angajatori pentru a asigura succesul inițiativei.

Activități și rezultate: 

  • În timpul perioadei de raportare, 920 de persoane au beneficiat direct de proiect, inclusiv 549 de femei și 371 de bărbați.
  • Aproximativ 5000 de persoane au beneficiat indirect de activitățile proiectului.
  • Diverse activități au fost desfășurate pentru promovarea coeziunii sociale și consolidarea păcii între comunitățile gazdă și refugiați sau persoane strămutate, inclusiv un hackathon privind abilitățile digitale, un festival național al tineretului, acțiuni de dezvoltare a capacităților și Clubul Femeilor Refugiate „Noi Femeile – PUTEM”.
  • După participarea la sesiunile de pregătire pre-coaching, 5 femei au început să lucreze sub un sistem de brevet, iar 15 femei și-au lansat propriile afaceri.
  • Femeile refugiate ucrainene au participat la programe de internship, implicându-se activ în activitățile legate de proiect și organizând evenimente precum dezbateri Infinity și Parkside Vibe.
  • Au fost organizate sesiuni de informare și întâlniri ale grupului de lucru pentru a aborda nevoile și provocările cu care se confruntă refugiații ucraineni, facilitând discuții active și analizarea datelor colectate.
  • Cinci cursuri și masterclass-uri oferite de femeile ucrainene au abordat conaționalii, împărtășindu-și experiențele și cunoștințele cu femeile refugiate, subliniind importanța independenței financiare și a incluziunii socio-economice.
  • Femeile refugiate au participat la vizite de teren la întreprinderile locale pentru a crește șansele lor de angajare, învățând despre oportunitățile de muncă, antreprenoriat și procesele de lucru, facilitându-și angajabilitatea și integrarea pe piața muncii.

Resurse conexe

Trainiguri în Advocacy și Comunicare pentru Consiliile Elevilor din Cahul și Ungheni 

Citește

Angajarea tinerilor NEET pe piața muncii

Citește

Angajarea tinerilor NEET pe piața muncii

Citește

GIZ

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut