Programul de instruire privind managementul și sustenabilitatea financiară, realizat în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova”

În perioada 29-31 martie, CNTM a organizat Programul de instruire privind managementul și sustenabilitatea financiară, realizat în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova”.

Participanții au avut parte de un training intensiv în domeniul dezvoltării organizaționale, gestionării legale a organizațiilor, gestionării financiare, gestionării echipei și consolidării planurilor/strategiilor individuale de creștere a organizațiilor de tineret.

Scopul acestui training a fost de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile tinerilor lideri în gestionarea organizațiilor, astfel încât aceștia să fie capabili să conducă și să dezvolte organizațiile în mod eficient și sustenabil.

În cele trei zile ale trainingului, participanții au primit informații valoroase și au învățat noi abilități și tehnici în fiecare dintre domeniile de interes.

În prima zi, a fost abordat subiectul dezvoltării organizaționale și au fost discutate strategiile eficiente de dezvoltare a organizațiilor, modalitățile de adaptare la schimbările din mediul de afaceri și metodele de îmbunătățire ale procesele interne. Tinerii lideri au învățat cum să analizeze performanțele organizației și să identifice punctele slabe și punctele forte pentru a putea lua decizii informate în privința viitorului organizației.

În a doua zi, a fost abordată tematica gestionării legale a organizațiilor. Experții noștri au prezentat regulile și reglementările legale importante care trebuie respectate în cadrul unei organizații, inclusiv obligațiile fiscale și de raportare. Participanții au învățat, de asemenea, cum să dezvolte politicile și procedurile legale ale organizației pentru a fi în conformitate cu reglementările legale.

A treia zi a fost dedicată gestionării financiare și gestionării echipei. S-a discutat despre gestionarea bugetelor și modalitățile de asigurare cu resursele necesare pentru a dezvolta organizația în mod sustenabil. Tinerii lideri au învățat cum să își gestioneze eficient echipele, să își motiveze angajații și să dezvolte un mediu de lucru pozitiv.

La finalul instruirii, tinerii au avut ocazia să reflecteze asupra cunoștințelor și abilităților dobândite în cadrul acestui program. Majoritatea participanților au exprimat recunoștință pentru oportunitatea de a învăța lucruri noi și utile în domeniul dezvoltării organizaționale, gestionării legale a organizațiilor, gestionării financiare, gestionării echipei și planificării planurilor individuale de dezvoltare a organizațiilor. Mulți dintre ei și-au exprimat dorința de a aplica noile abilități și cunoștințe în cadrul propriilor organizații și de a contribui astfel la dezvoltarea acestora și la creșterea impactului lor în comunitate.

*Proiectul ,,Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova” este implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Danemarca, cu suportul financiar al New Democracy Fund.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut