Primul Incubator pentru organizațiile de tineret a fost inaugurat!

Astăzi, 26 mai, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a inaugurat în mod oficial Incubatorul pentru organizațiile de tineret, primul din Republica Moldova. În cadrul evenimentului, au fost prezenți: ministrul Tineretului și Sportului Republicii Moldova, Victor Zubcu, Coordonator Granturi și Logistică, FHI360, Cristina Rogojina; Rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei, Grigore Belostecinic, instituții, partenerii care au contribuit la inaugurarea centrului, reprezentanți ai instituțiilor de stat, membrii organizațiilor de tineret și oameni care mereu au investit în crearea și dezvoltarea continuă a acestuia.

De-a lungul celor 17 ani de activitate, CNTM a contribuit, prin diverse acțiuni și proiecte, la consolidarea sectorului de tineret, la crearea noilor oportunități destinate tinerilor. Inaugurarea acestui incubator pentru organizațiile de tineret, oferă o mulțime de posibilități pentru tineri, organizații și grupuri de initiative, care dispun sau nu de sediu, doresc să organizeze evenimente, ședințe, să utilizeze sediul drept centru media, etc. Oficiul, pe lângă toate comoditățile pe care le are, acesta va servi drept sursă de networking și crearea de noi proiecte și parteneriate, necesare fiecăruia.

Terentie Carp, președintele CNTM, este de părere că lansarea unui astfel de Incubator va servi drept o posibilitate prin care se va contribui la crearea unei platforme, unde se vor genera idei, proiecte, parteneriate, posibile finanțări. Organizațiile de tineret, pe lângă facilitățile pe care le vor avea, vor obține și suportul din partea CNTM. Victor Zubcu, Ministrul Tineretului și Sportului Republicii Moldova a declarat că inaugurarea Incubatorului reprezintă o nouă etapă și noi posibilități pentru organizațiile de tineret. Astfel, vor fi oferite servicii prietenoase tinerilor, într-un mod calitativ, într-o formulă nouă. Cristina Rogojina, reprezentant FHI360 Moldova și Grigore Belostecinic, la fel au venit cu un cuvânt de felicitare pentru CNTM, declarând că și în continuare vor fi alături de Consiliul Național al Tineretului din Moldova. 

CNTM este structura reprezentativă a 46 de organizații de tineret, care are misiunea de a promova interesele tinerilor din Moldova, de a contribui la dezvoltarea structurilor asociative de tineret prin intermediul mai multor activități. Inaugurarea acestui spațiu este un pas important prin care CNTM va putea oferi spațiul și resursele necesare ca organizațiile și grupurile de inițiativă pentru tineret să se poată întâlni, desfășura activități.

Amintim că inaugurarea acestui sediu a fost posibilă datorită implicrăii active a partenerilor: SUPRATEN SA, RememberIt, calitate.md, Academia de Studii Economice a Moldovei. CNTM ține să le mulțumeacă încă a dată pentru acest fapt și apreciază la justa valoare implicarea acestora.

 

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut