Plasăm Moldova pe harta destinațiilor de cultură!

În perioada 10 – 21 iulie, pentru 11 zile, Moldova va deveni casă pentru 20 de studenţi europeni din România, Ucraina, Spania, Germania, Estonia, Franța, Cehia, Turcia, Olanda, şi Bulgaria, în calitate de participanţi la Universitatea de vară “The Hottest Summer School”. Acest proiect este organizat de AEGEE Chişinău şi are drept scop cunoaşterea de către străini a culturii moldoveneşti, a potenţialului său turistic şi pentru a petrece timpul alături de alţi studenţi internaţionali, pentru un schimb intercultural şi familiarizarea cu obiceiurile din ţările europene.

Studenţii europeni vor vizita Moldova pentru prima dată. Pentru ei, ţara noastră, în special Transnistria, rămân locuri neexplorate. Obiectivul acestui proiect este să elimine toate barierile şi stereotipurile, pentru a demonstra că Republica Moldova şi UE sunt mai aproape decât se crede.

Pe parcursul perioadei evenimentului, studenţii străini vor participa la diverse activităţi, cum sunt lecţiile de limba română şi rusă, lecţiile de dansuri populare, city tour-uri şi city quest-uri, seri interculturale şi cu specific european, sovietic şi moldovenesc.  Pe lângă aceasta, participanţii vor vizita diverse destinaţii turistice precum: Orheiul vechi, Mileştii Mici, Tiraspol, Lozova şi Mănăstirea Căpriana.

Profilul participanților:

Studenți și tineri, membri ai antenelor locale AEGEE din țara în care locuiesc, cu vârsta cuprinsă între 20 și 28 de ani. Participanții sunt pasionați de călătorii, istorie, cultură și schimb intercultural.
Vor fi 12 fete și 8 băieți.

 

AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) este o organizaţie nonguvernamentală de tineret, non-profit si cu profil interdisciplinar, fiind una dintre cele mai importante organizaţii interdisciplinare pe plan mondial. Promovând ideea integrării europene şi a unei Europe unite în rândul tinerilor, conştiinţa europeană, precum si creşterea nivelului de cultură si informare a studenţilor, AEGEE îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 200 de oraşe, răspândite în 200 de centre universitare din 40 de ţări ale Europei, având peste 13.000 membri.

 

Persoană de contact:

Chiper Maria, 069911024 / 078181666

Coordonator Universitate de Vară

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut