Participați la cea de-a treia ediție a Conferinței Profesorilor, în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”

Consiliul Național al Tineretului din Moldova vă invită pe 15 decembrie 2017 la cea de-a treia ediție a Conferinței Profesorilor în cadrul proiectului „Dialog intercultural în Moldova”, implementat cu suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii Pestalozzi (PCF). Evenimentul va avea loc la Chișinău, în incinta Summit Events, Sala New-York, str. Tighina, 49/3, cu începutul la 10:00.

Evenimentul are drept scop facilitarea schimbului de experiență între profesori în domeniul dezvoltării competenței interculturale la tineri și utilizării noilor metode și tehnici în cadrul cursului opțional în instituțiile de învățământ: educația interculturală. În cadrul evenimentului va fi pus accentul pe utilitatea ghidurilor elaborate: Repere ale Educației Interculturale, Auxiliarul Didactic „Competența Interculturală” și setul de instrumente privind monitorizarea dezvoltării competenței interculturale.

În cadrul evenimentului vor participa 50 cadre didactice din întreaga țară, reprezentanți ai Ministerului Educației, experți în politici educaționale, reprezentanți ai organizațiilor de tineret, care promovează dialogul intercultural, mass-media.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competențelor interculturale ale copiilor și tinerilor din Moldova, prin consolidarea capacităților persoanelor responsabile de realizarea drepturilor (părinților, cadrelor didactice, reprezentanților Direcțiilor Raionale și/sau Municipale de Educație, Tineret și Sport).

Totodată, una dintre priorităţile proiectului este integrarea educaţiei interculturale în educaţia formală, respectiv în curriculum-ul naţional. În scopul realizării acestei priorităţi, CNTM în colaborare cu Centrul Educaţional „Pro Didactica” au elaborat Auxiliarul Didactic pentru profesori „Competenţa interculturală” și Setul de instrumente privind monitorizarea dezvoltării competenței interculturale. Materialele elaborate constituie un suport de conţinut pentru reprezentanții Direcțiilor de Învățământ, cadrele didactice din instituţiile de învăţământ, precum și organizațiile de tineret.

Pentru mai multe detalii privitor la eveniment va rugăm să contactați organizatorii:

Galina Petcu, coordonator de proiect – 022 235-175, 068050315

Anastasia Sorocatîi, asistent de proiect – 079679785

sau la adresa electronică: intercultural.dialog@gmail.com.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut