Organizațiile locale de tineret la raport

Vă prezentăm rapoarte finale la alte 4 organizații de tineret care au implementat proiecte în localitățile lor.

Asociația Internațională a Tinerilor a implementat proiectul: „Strategia pentru TINEri” în 3 raioane Rezina, Anenii Noi, Orhei, unde au instruit peste 50 de tineri pentru a informa despre ce este o Strategie de Tineret, cum se implementează, dar și cum se face campania de advocacy. Necesitățile tinerilor și situația sectorului de tineret din aceste 3 raioane au fost sistematizate în rapoarte de analiză.  

De exemplu, conform studiului elaborat în raionul Orhei nu sunt stabilite obiective și acțiuni concrete care să dezvolte atât sectorul de tineret sau a serviciilor dedicate dezvoltării și creșterii implicării tinerilor/tinerilor din raionul Orhei, ținem să menționăm că raionul Orhei nu are o strategie a tineretului sau un plan de acțiuni aparte ce să vizeze tinerii/tinerele din raion. 

În Rezina, 62,7%  din tineri au spus că și-ar dori ca autoritățile să investească în dezvoltarea infrastructurii și a facilităților pentru tineret, precum centre de tineret, săli de sport etc. Necesitățile tinerilor s-au regăsit în strategiile de tineret care au fost adoptate.

AO Feed-back și AO ,,Golubca-Basarabeasca” au implementat în raionul Basarabeasca proiecte de sporire a implicării tinerilor din raion în procesul de luare a deciziilor.

Tinerii au reușit să obțină suportul a 5 primării, dar și a multor lucrători de tineret cu care să colaboreze astfel încât generația tânără din raion să poată beneficia de mai multe oportunități și infrastructură de dezvoltare.

В районе Басарабяска завершился проект „Участие молодёжи через эдвокаси”! (Sursa: YouTube)

Minority Youth Moldova a organizat o masă rotundă unde au discutat cum să facă advocacy pentru drepturile minorităților și  cum în țara noastră să fie respectat Pactul internațional privind drepturile civile și politice. În cadrul evenimentului s-a discutat posibilitatea depunerii unui raport pentru Lista de probleme premergătoare raportului privind implementarea Pactului internațional cu privire la drepturile civile și politice.

Toate aceste campanii au fost organizate în cadrul proiectului „Capacitarea organizațiilor locale de tineret din Moldova”, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Danemarca, cu suportul financiar al New Democracy Fund. 

Alte noutăți

Instruire despre Bugetarea Participativă: 23-24 Ianuarie

Citește

Bilanțul trimestrului IV al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Evaluarea Cheltuielilor Destinate Sectorului de Tineret la Nivel Central

Citește

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează concursul de fotografie „Tineri pentru #Planetă”

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut