thumb image

Tinerii mai informați despre Erasmus+, Serviciul European de Tineret și Certificatele YouthPass

Ieri, 18 iulie, la Generator Hub Consiliul Național al Tineretului din Moldova a organizat un eveniment prin care tinerii au avut posbilitatea să afle mai multe detalii privind oportunitățile europene: Erasmus+, Serviciul European de Tineret și YouthPass.

În cadrul acestuia, Daniel Cojocari, coordonator Erasmus+ CNTM, a prezentat participanților prin ce se caracterizează fiecare componentă, iar datorită demonstrației, aceștia au avut posibilitatea să vadă cum are loc procesul de înscriere și căutare a unor oportunități.

Ulterior, a urmat un panel de discuții la care au participat Alexandru Manole, coordonator EVS din cadrul ADVIT Europa fără frontiere, Benjamin Druet, voluntar internațional (Franța) în Moldova, prin intermediul programului Erasmus+ și Carolina Dodon, membru Birou de Administrare, Consiliul Național al Tineretului din Moldova. Fiecare dintre participanții panelului au o vastă experiență în schimburi și proiecte internaționale, astfel, participanții au putut afla din prima sursă care sunt criteriile de selecție, ce beneficii și riscuri există în cadrul acestora, care sunt etapele de pregătire și unde se pot adresa pentru ajutor.

Amintim că, în cazul în care sunteți interesați de anumite oportunități și nu cunoașteți cum are loc procesul de înscriere, atunci vă încurajăm să contactați persoana responsabilă din CNTM sau din altă organizație pentru a vă veni în ajutor în acest sens.