Participă la Edu-Art și fii printre tinerii implicați social şi integrați din punct de vedere profesional

Asociația „Oberliht” te invită să participi în cadrul „Edu-Art”, proiect ce urmărește să contribuie la formarea unei generații de artiști active din punct de vedere civic și pregătite din punct de vedere profesional, pentru a se realiza în plan național și internaţional.

Proiectul Edu-Art îşi propune să ofere tinerilor artişti suport metodologic şi practic pentru o activitate artistică într-o lume aflată în proces de transformare sub presiunea unor factori de ordin global (cerințele înalte de acces pe piața muncii și compeatitivitatea existenta în cîmpul artistic, migrația masivă pe plan internațional, precaritatea lucrului în domeniul culturii etc.) şi pregătirea acestora pentru realizarea profesională pe plan internaţional.

O societate inclusivă înseamnă o societate care respectă și valorifică fiecare membru al societății indiferent de vârstă, sex, rasă, religie, orientare sexuală sau posibile dizabilități, și care nu tolerează formarea unor prejudecăți ce ar dezavantaja acești oameni.

Participă la o serie de traininguri, care urmăresc sa atragă atenția participanților asupra problemelor discriminării și inegalității din societatea moldovenească, în care fiecare din noi poate fi victimă, de a dezvolta capacitatea participanților de a preveni și combate fenomenul discriminării prin diferite metode de lucru artistic (grafică, teatru / film, arhitectură etc.).

Te întrebi:

  • ce este discriminarea si cum sa intelegi ca esti discriminat/ă?
  • de ce este important sa luptam cu discriminarea?
  • ce metode există pentru a te opune discriminării tale personale și a celor din jur?
  • cum să sensibilizăm societatea privind problema discriminării prin mijloace artistice?

Vino să descoperi metode alternative de comunicare și să-ți petreci timpul într-un cadru non-formal de învățare la următoarele training-uri:

16-17 noiembrie 2018: Lupta cu discriminarea pe criteriul de limbă vorbită și etnie prin intermediul artei grafice
Obiectivul general al acestui training va fi de a ajuta participanții să înțeleagă ce înseamnă în mod legal drepturile omului și în particular al minorităților etnice, modul în care drepturile minorităților – naționale, etnice, lingvistice și religioase – sunt încălcate dar și protejate în practica internațională și națională.

14-15 decembrie 2018: Lupta cu discriminarea pe criteriul de sex/vârstă prin intermediul teatrului
Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile omului cu accentual pus pe drepturile persoanelor victime a fenomenului de discriminare pe criteriul de vârstă și sex, fiind elucidate formele de violare a drepturilor celora care invocă criteriul de vârstă sau sex ca formă a discriminării în acces la bunuri și servicii.

21-22 decembrie 2018: Includerea persoanelor cu necesitați speciale prin intervenții urbane
Obiectivul general al acestui training va fi de a familiariza participanții despre drepturile persoanelor cu necesitați speciale. Totodată vom analiza barierele infrastructurii sociale ca impediment în realizarea drepturilor persoanelor cu necesitați speciale și cum acestea pot fi înlăturate în vederea asigurării incluziunii sociale a acestei categorii de persoane.

Participarea la aceste treninguri oferă oportunitatea:
– de a obține cunoștințe despre diferite forme de discriminare și să-ți dezvolți un comportament de acceptare a diferențelor care există în societate,
– de a întâlni și a face cunoștință cu artiștii și lucrările lor realizate la tema discriminării,
– de a participa la ateliere de lucru artistic realizând lucrări noi,
– de a crește capacitatea de comunicare și exprimare liberă a opiniei,
– de a lucra în grup cu tineri din diferite domenii.

Metodele de lucru folosite în cadrul training-urilor:
– activități de rol;
– prezentari si discuții în grup;
– ateliere de lucru artistic.

În cazul în care ești student, tânăr artist sau ești în căutarea unor oportunități noi de participare culturală și dezvoltare personală (18 – 25 de ani), completează acest formular de participare.

Termen-limită: 9 noiembrie 2018

Participarea la training este gratuită. Cheltuielile legate de transport interurban și mese vor fi acoperite de organizatori. Trainingurile se vor desfășura în limba română.

Alte noutăți

Instruirea agenților de outreach din Hîncești

Citește

Ședință în cadrul trainingului „Policy Labs și rolul tinerilor în astfel de procese de participare”

Citește

Tinerii din Cahul și Ungheni se Implică Activ în Dezvoltarea Comunitară

Citește

„Explorați problemele din comunitatea voastră și găsiți moduri inovative de a contribui la rezolvarea lor” Daniel Plăcintă, tânărul din Cahul care  inspiră prin perseverență și determinare

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut