thumb image

Oportunitate de bursă pentru studenţii romi

Fondul de Educaţie pentru Romi, prin intermediul Centrului Naţional al Romilor, anunţă lansarea Programului de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste în Republica Moldova pentru anul academic 2018-2019. Programului de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste reprezintă o bursă academică acordată pe bază de merit, adresată studenţilor romi, care sunt cetăţeni sau rezidenţi permanenţi ai Republicii Moldova, Rusia şi Ucraina.

Pentru a fi eligibili candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Să se declare deschis etnici romi;
  • Să fie studenți curenți sau să fie înmatriculaţi la o universitate/un colegiu acreditată de stat, în Republica Moldova, în anul academic 2018-2019;
  • Studiile la distanță nu sunt eligibile;
  • Studiile cu frecvență redusă nu sunt eligibile pentru etapa de licenţă, sunt eligibile doar pentru studiile de master și doctorat;

Aplicarea pentru programul de burse va fi efectuată doar online, la următorul link: https://gms.romaeducationfund.org/REF-AMS/login.html?lang=rum. Aplicarea va avea loc în două etape: (i) Transmiterea Formularului Online de Aplicare și (ii) Transmiterea Certificatului de înmatriculare și certificatul taxei de şcolarizare (toamna anului 2018). Termenul limită de aplicare este 14 mai 2018.

Versiunea deplină a anunţului în limba română poate fi găsită la linkul: http://www.romaeducationfund.hu/program-de-burse-drept-si-stiinte-umaniste-lhp-instructiuni-de-aplicare.

Informaţii suplimentare vor fi obţinute de la:

Natalia Duminica

Coordonator Naţional, Programul de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste

Email: n.duminica@romaeducationfund.org

Tel: 069 674 307.