thumb image

Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret 2015, vezi cum s-a desfășurat aceasta (Video)

La data de 28 și 29 s-a desfășurat Conferința Națională a Organizațiilor de Tineret, eveniement ce a adunat reprezentanți ai 40 de organizații. Aceasta a avut drept obiectiv crearea unei comunități a organizațiilor de tineret și oferirea de suport necesar pentru capacitarea instituțională acestora. 

Timp de două zile participanții au beneficiat de mai multe sesiuni de instruire în ce privește capacitarea organizațiilor, viabilitatea financiară, dezvoltarea insituțională, au fost prezentate câteva publicații CNTM, utile tinerilor, a fost organizat un panel de discuție pe marginea celor expuse. De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să interacționeze, să genereze idei de proiecte în comun și să identifice potențiali parteneri sau finanțatori.

„În general, am aflat multe informații atât în urma rapoartelor prezentate cât și a activităților în grup (ex: despre buget, parteneri de dezvoltare, unele surse pentru informații ș.a.). Activitățile de împărtășire a bunelor practici a fost ceva nou pentru mine și mi-a plăcut nespus de mult. Cu ajutorul ei am găsit parteneri cu care la sigur vom colabora în viitorul apropiat, fapt pentru care țin să vă mulțumesc mult. Vă felicit pentru organizarea eficientă a acestei conferințe.”, a declarat Druc Alina, una dintre participante la CNOT.

„Pe parcursul conferinţei am discutat cu unii voluntari, i-am văzut entuziasmaţi în ceea ce fac şi în ceea ce urmează să facă, am aflat de multe ONG-uri din care merită să faci parte şi care îţi pot oferi o bună experienţă în domeniul ce activează. Am avut parte de traneri, care în acel timp de 90 minute, care sunt nu e aşa de mult precum pare, au reuşit să ne comunice multe idei interesante, idei ce ar fi bine să fie implementate în cadrul multor organizaţii. Este un eveniment bun nu doar pentru ONG-uri dar şi pentru oricare membru în parte. Aş vrea ca următorul CNOT să nu fie doar 2 zile.” esre de părere Andrei Șarov.