thumb image

Apel deschis pentru organizațiile de tineret/tinerii activi care își doresc îmbunătățirea situației tinerilor din Moldova

Faci parte dintr-o organizație de tineret și/sau ești un tânăr activ care vrea să îmbunătățească sistemul educației, accesul tinerilor la locuințe, oportunitățile de dezvoltare antreprenorială sau serviciile pentru tineri?  Rețeaua Advocacy pentru tineri e pe urmele tale și te vrea în echipă.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează apel deschis pentru înscrierea în rețeaua Advocacy pentru tineri a organizațiilor de tineret/tinerilor activi. Rețeaua reprezintă o platformă de advocacy dedicată drepturilor și necesităților tinerilor, în cadrul căreia sunt analizate problemele tinerilor și politicile publice care le afectează nemijlocit calitatea vieții. Pe marginea fiecărei priorități de tineret, se lucrează la soluții reale – care sunt ulterior promovate în discursul public cu autoritățile/instituțiile responsabile.

Organizațiile și tinerii selectați vor beneficia de instruire și ghidare, precum vor avea și oportunitatea să realizeze propriile lor campanii/proiecte de promovare a priorităților de tineret cu care rezonează. Astfel, vei modela politici publice pentru tinerii din țară și vei contribui la schimbări pe termen lung.

Fiind parte din Rețeaua de Advocacy pentru tineri, vei putea:

  • să reprezinți interesele grupurilor de tineri defavorizați în cadrul politicilor publice și să promovezi interesele acestora;
  • să identifici problemele comune cu care se confruntă tinerii și să identifici modalități de dialog cu autoritățile publice;
  • să beneficiezi de suport din partea experților din acest domeniu;

Ți-am trezit curiozitatea? Vezi aici cum am contribuit la îmbunătățirea vieții tinerilor în anul 2018 și fii și tu parte din schimbare!

Membri ai grupului pot deveni organizațiile non-guvernamentale de tineret și tinerii, cu vârstă cuprinsă între 18-35 ani. Pentru a deveni un avocat al tinerilor, completează acest formularnă pe 12 martie.

Proiectul este finanțat de către Fundaţia Est-Europeană (FEE), în cadrul programului „Inițiativa comună a șanselor egale pentru tineri” și are drept scop îmbunătățirea situației tinerilor din Moldova prin politici publice incluzive.