Mesajul secretarului general ONU, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței

Apelul „de a practica toleranța” a fost scris în identitatea Națiunilor Unite în urmă cu 70 de ani. Astăzi, într-o lume lovită de turbulențe și schimbări, Carta ONU rămâne o piatră de încercare vitală pentru munca noastră.

Oamenii sunt mai conectaţi – dar acest lucru nu înseamnă că este mai multă înțelegere.

Societățile sunt tot mai diverse – dar intoleranța este în creștere. În centrul multor conflicte găsim tensiuni, odată cu creșterea extremismului violent, încălcărilor masive ale drepturilor omului, și genocidului cultural. Și cea mai mare criză a migraţiei forţate de la al doilea război mondial a dus la manifestări de ură și xenofobie împotriva refugiaților.

Toleranța este mult mai mult decât acceptarea pasivă a „celuilalt”. Acesta aduce obligații de a acționa, și trebuie să fie învăţată, cultivată și apărată. Toleranța necesită investiții ale statelor în oameni, și în îndeplinirea întregului lor potențial prin educație, incluziune și oportunități. Acest lucru înseamnă construirea societăţilor bazate pe respectarea drepturilor omului, unde frica, neîncrederea și marginalizarea sunt înlocuite de pluralism, participare și respect pentru diferențe.

Acesta este mesajul de Ziua Internațională a Toleranței – reflectat în Declarația UNESCO a Principiilor Toleranței, adoptată în 1995. Aceeași idee animă Deceniul Internațional al Apropierii Culturilor (2013-2022), care este desfășurat de UNESCO în toată lumea.

De Ziua Internațională a Toleranței, să recunoaștem amenințarea reprezentată de cei care se străduiesc să ne separe şi să ne asumăm angajamentul de a crea o cale de dialog definită de coeziunea socială și înțelegerea reciprocă.

Versiunea în limba rusă a mesajului.

Versiunea în limba engleză a mesajului.

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut