La Chișinău are loc primul Festival al Tineretului

Miercuri, 12 august, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului Republicii Moldova și Organizația Națiunilor Unite în Moldova organizează la Chișinău, pe strada pietonală A.Diordiță, primul festival al tinerilor.

Acesta se desfășoară în mai multe etape, iar cei prezenți au posibilitatea să asiste la mai multe activități. La partea oficială a evenimentului au fost prezenți prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, Ministra Tineretului și Sportului, Loretta Handrabura, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Doru Curoșu, coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite, Nune Mangasaryan și Witcher Stagler, șeful Delegației Uniunii Europene. Aceștia au venit cu un mesaj de felicitare pentru tineri, exprimându-și admirația și suportul în tot ce vor întreprinde. „CNTM va continua să investească în tineri și în programele destinate acestora, acesta e unul dintre principalele obiective pe care le urmărește”, a menționat președintele CNTM, Doru Curoșu.

Tot în cadrul acestui festival a avut loc și lansarea primului Index de Tineret. Acesta a prezentat situația tinerilor în mai multe domenii social-economice, vis-a-vis de cea a populației adulte, și anume: ce rată de șomaj, rata de participare în viața publică, sănătate și condițiile de risc, comportamentul și rata de infracțiuni. După lansarea Indexului a fost organizat un panel de discuții la care au participat Victo Zubcu, viceministrul Tineretului și Sportului Republicii Moldova, Constantin Țurcanu, șef adjunct, Direcția tineret, Ministerul Tineretului și Sportului, Laura Grecu, viceministru, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei; Marin Maxian, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerul Afacerilor Interne; Iulia Iabanji, director ODIMM, Ministerul Economiei, Tatiana Zatâc, șef, Direcția Asistenţă Medicală Primară, Urgenta şi Comunitară, Ministerul Sănătății. În cadrul acesei discuții oaspeții au discutat despre datele pe care le oferă Indexul de Tineret, cine este responsabil de acestea, cum pot fi îmbunătățite rezultatele, pentru a nu fi astfel de discrepanțe și care este continuitatea acestui instrument. Discuțiile au fost moderate de jurnalistul Vitalie Dogaru, iar toți cei prezenți au avut posibilitatea să adreseze întrebări oaspeților pe marginea Indexului.

Luând în considerare faptul că tematica Festivalului Tineretului din acest an a fost „Angajamentul civic al tinerilor”, în cadrul acestui eveniment este organizată și o expoziție de fotografie pe aceeași temă. Peste 25 de lucrări au fost expuse, iar cele mai bune dintre ele vor fi premiate. Cu ajutorul publicului, care au posibilitatea să voteze până la ora 18.00, vor fi desemnați câștigătorii ce vor primi vauchere și posibilitatea de a închiria biciclete pentru 5 ore, din partea partenerilor evenimentului: Velopoint și Bestseller.md.

Târgul organizațiilor de tineret, ce este organizat tot în cadrul acestui eveniment a adunat peste 25 de organizații active, ce au avut ocazia să interacționeze, să-și prezinte programele destinate tinerilor și să racoleze noi membri.

Începând cu ora 19.00, va începe un festival muzical. Toți cei prezenți se vor putea distra pe fonul celor de la Wonder city, Mihaela Arsene, The wax Road și Blvck Team. Întregul eveniment se va încheia cu o piesă destinat în exclusivitate tinerilor, ce va deveni, ulterior, imnul Festivalului, edițiilor viitoare.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova vă felicită cu ocazia acestei sărbători ce demonstrează importanța tinrilor și mulțumește tuturor celor care s-au implicat în organizare și au contribuit la desfășurarea acestui eveniment. Participarea fiecăruia dintre noi este importantă, fiecare angajament pe care îl luăm contează, continuând să dezvoltăm sectorul de tienret, investim în viitor, iar acest lucru atribuie continuitate, deci haideți să nu uităm de importanța pe care o avem. 

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut