Indexul de Tineret, realizat de CNTM, publicat pe platforma Cooperarea Sud-Sud, Mecanisme și Soluții

Politicile publice nu de multe ori vizează tinerii, deși nevoile acestora sunt diferite de cele ale adulților și, în cele mai multe condiții, sectoarele oferite tineretului sunt mai puțin favorabile. Indexul de Tineret reprezintă raportul dintre rata tinerilor și adulților calculat pentru diferitele domenii (șomaj, participare, sănătate, comportament riscant și violență). Acesta vine să identifice și să evalueze lacunele și diferențele la nivel de politici. Având afișată o imagine coerentă a vulnerabilităților de tineret, indexul poate servi ca un instrument pentru a dezvolta un plan strategic care definește prioritățile tineretului.

Datorită unor parteneriate, discuții și convorbiri, CNTM a mai obținut un rezultat frumos – Indexul de Tineret, realizat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, a fost publicat pe platforma www.southsouthworld.org, Cooperarea Sud-Sud, Mecanisme și Soluții, primul astfel de instrument în statele Arabe, Europa și statele CSI. 

Datele colectate pentru elaborarea indexului au permis aprecierea mecanismelor aplicate de către ministerele republicii în eforturile lor de a respecta și proteja drepturile tineretului, interesele și dificultățile documentelor lor de politică, dar și creare unui set de măsuri care vizează îmbunătățirea sectorului de tineret.

Documentul poate fi găsit aici.

Suma bugetului proiectului a fost egală cu 5000 de dolari. Amintim că Indexul de Tineret a fost lansat în august 2015, de CNTM, cu suportul UNFPA Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului Republicii Moldova, Biroul Național de Statistici din Moldova, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei.

Ce reprezintă Cooperarea Sud-Sud?

Acest instrument de cartografiere este destinat să asigure acces online a unei game largi de mecanisme și soluții de cooperare Sud-Sud existente în statele arabe, Europa și regiunile din CSI. Platforma dată oferă, de asemenea, o oportunitate pentru schimbul de informații analitice care vizează o mai bună înțelegere a tendințelor regionale existente, precum și vizualizarea diferențelor de capacitate care împiedică țările din regiuni să profite pe deplin de beneficiile potențiale ale Cooperării Sud-Sud.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut