La data de 15 aprilie Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Fundația Est-Europeană, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria a organizat Atelierul de Lucru – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET!
Diana Bacal, manager de proiect în cadrul Fundației Est-Europene, în cadrul primului Atelier de Lucru online a precizat “Pe partea de instruire, dialog și sinergii ne vom strădui să implicăm toți tinerii, ca aceștia până la finalul proiectului să poată beneficia de oportunități de angajare”.
Roman Banari, Secretarul General al CNTM a menționat la finalul atelierului “Cu eforturi comune noi o să mișcăm lucrurilor, iar pentru asta avem nevoie de implicarea voastră. Orice efort depus de voi este un plus pentru scopul spre care lucrăm, în special pentru persoanele cu necesități speciale. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă.”
Pentru a vedea ce s-a discutat în cadrul Atelierului, poți vedea înregistrarea aici.
Conform indicatorilor, CNTM împreună cu partenerii își propune ca din cele 50 de organizații prezente și aplicante să selecteze 20 de organizații ale societății civile care urmează a fi instruite în monitorizarea implementării politicilor publice din perspectiva incluziunii tinerilor și tinerelor NEET.
Proiectul, cu durata de 30 de luni, are drept scop de a contribui la o mai bună incluziune socială și împuternicirea tinerilor și tinerelor NEET din Moldova prin intermediul implicării societății civile.
Rezultate anticipate prezentate în cadrul atelierului sunt:
- Cel puțin 15 OSC-uri implementează programe pilot incluzive care vizează tinerii NEET în parteneriat cu subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Centrele de Tineret;
- Transfer de bune practici și familiarizarea a cel puțin 20 de OSC-uri cu experiența UE în sprijinirea tinerilor NEET;
- Cel puțin 7 întreprinderi sociale incluzive sprijină angajarea a peste 100 de femei și bărbați, tineri NEET;
- Cel puțin 5 fonduri de antreprenoriat conduse de tineri, sprijinite în dezvoltarea și susținerea propriului fond;
- Cel puțin 50 de idei de antreprenoriat ale tinerilor NEET susținute.
Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă (Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET)”, proiect implementat de către Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și Agenția pentru Dezvoltare Regională din Transnistria, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.