„Explorați problemele din comunitatea voastră și găsiți moduri inovative de a contribui la rezolvarea lor” Daniel Plăcintă, tânărul din Cahul care  inspiră prin perseverență și determinare

La doar 16 ani, Daniel Plăcintă din Cahul este un exemplu de devotament și implicare activă în comunitatea sa. Povestea lui Daniel începe în clasa a șaptea, când a decis să se înscrie în Consiliul de Elevi al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din satul Slobozia Mare. 

„Totul a început într-o zi, în pauză, când am auzit mai mulți colegi vorbind despre Consiliul de Elevi. Povesteau cum, datorită faptului că sunt membri, au participat la numeroase traininguri, activități și cursuri. Am decis să mă înscriu și eu. Cu timpul, am început să găsesc din ce în ce mai multă satisfacție în aceste activități și continui să particip până în prezent”, povestește Daniel. 

Cei care l-au inspirat și l-au ghidat pe acest drum au fost Daria Burlaciuc și Romeo Leapciuc – coordonatori de proiecte în cadrul Consiliului Național al Tineretului din Moldova – și Nadejda Voloceai, directoarea Centrului Municipal de Tineret Cahul.  

„Ei au fost cei care, în cadrul trainingurilor lor, mi-au demonstrat că totul este posibil, că orice vis trebuie muncit și îndeplinit, indiferent de situație. Ei m-au învățat cele mai bune lucruri pe care le aplic și astăzi”, mai adaugă Daniel. 

Daniel Participând la Conferința Regională „Dialog pentru Tineri Cahul”, în cadrul proiectului Dezvoltarea Politicilor de Tineret în Cahul și Ungheni

Participarea în cadrul Consiliului de Elevi nu a fost doar o activitate extrașcolară, ci a devenit o parte esențială din rutina zilnică a lui Daniel. „După-amiază aveam ședințe la Consiliu și acolo încercam să mă implic cât mai mult. Am demonstrat că sunt bun și capabil și astfel m-am dezvoltat”, explică el. 

Experiența dată l-a ajutat pe Daniel să își dezvolte abilități esențiale de comunicare și colaborare.  

„Am învățat cum să vorbesc mai clar, cum să conving prin cuvinte. Am înțeles cum să colaborez eficient cu membrii Consiliului de Elevi, împărțind corect sarcinile. Fiecare a învățat cum să-și facă munca din ce în ce mai bine, experimentând și făcând ceea ce îi place”. 

Daniel este unul din tinerii din Cahul care a participat la numeroase activități menite să sprijine dezvoltarea și capacitarea Consiliilor Elevilor, organizate în cadrul proiectului UNICEF „Dezvoltarea Politicilor de Tineret din Cahul și Ungheni”, implementat de Consiliul de Tineret din Moldova. Daniel  s-a implicat activ la trainingurile și cursurile  care i-au permis să își îmbunătățească abilitățile și să devină un agent al schimbării  în comunitatea sa. Această inițiativă a jucat un rol esențial în formarea lui, oferindu-i resursele și inspirația necesară pentru a deveni un lider dedicat și eficient în cadrul Consiliului de Elevi al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Slobozia Mare. 

Daniel Participând la Trainingul în Comunicare și Advocacy pentru Consiliile Elevilor Cahul, în cadrul proiectului Dezvoltarea Politicilor de Tineret în Cahul și Ungheni

Principiile care îl determină pe Daniel să continue și să nu renunțe la visurile sale sunt simple, dar puternice. „Eu pot face cel mai bun lucru posibil și nu trebuie să mă dau bătut. Să îmi urmez visul, indiferent de obstacole”, spune el cu hotărâre. 

Pentru tinerii dornici să facă o diferență în comunitatea lor, Daniel oferă câteva sfaturi valoroase: „În primul rând, găsiți-vă pasiuni care vă inspiră și care pot aduce schimbări pozitive în jurul vostru. Explorați problemele din comunitatea voastră și găsiți moduri inovative de a contribui la rezolvarea lor. Porniți cu curaj, chiar și cu pași mici, căci fiecare acțiune contează. Fiți perseverenți în fața obstacolelor și învățați din fiecare experiență, fie ea de succes sau nu”. 

Astfel, Daniel Plăcintă continuă să inspire și să motiveze tinerii din Cahul și nu numai, demonstrând că perseverența și determinarea sunt cheia succesului în orice domeniu. 

Proiectul UNICEF „Dezvoltarea Politicilor de Tineret din Cahul și Ungheni”, este implementat de Consiliul de Tineret din Moldova, cu suportul Uniunii Europene, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni cheie”. În perioada noiembrie 2023 – iulie 2024, peste 200 de tineri din Cahul și Ungheni au participat la sesiuni de informare și instruire privind constituirea și activitatea Consiliului de Elevi în școlile din cele două regiuni cheie. 

Alte noutăți

Raport Necesitățile Tinerilor din Leova

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Excursie: Cunoaște Țara care te găzduiește

Citește

 „Dacă alegi să rămâi în zona ta de confort, nu vei greși, nu vei învăța și nu vei ajunge unde îți dorești.” Mădălina Sula, tânăra din Ungheni care motivează prin Curaj și Autodisciplină

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut