Cunoaște țara care te găzduiește! – primul program de incluziune socială pentru tinerii refugiați din Ucraina

Primii 20 de tineri din Ucraina, refugiați în țara noastră, alături de tineri moldoveni, au pornit în primul tur al programului ”Cunoaște țara care te găzduiește!” Aceștia au pornit spre Orheiul Vechi, urmând să aibă un popas la Centrul de Tineret Orhei, vor avea parte de gustări tradiționale, multă distracție și comunicare.

“Programul pe care îl lansăm astăzi reprezintă doar o verigă a lanțului de intervenții strategice pe care le dezvoltăm pentru tineri și împreună cu ei. De rând cu inițiativele de cunoaștere a locațiilor turistice, a tradițiilor și culturii locale, toți doritorii au posibilitatea să învețe limba română la Spațiile Sigure Oranj, iar la #Centreledetineret găsesc multiple servicii și oportunități. Scopul nostru este să creștem reziliența tinerilor ucraineni și moldoveni, pentru ca ei să se dezvolte și să-și realizeze potențialul, chiar și în vremuri de criză” a precizat Nigina Abaszada, Reprezentantă Rezidentă UNFPA în Republica Moldova.

La rândul său, Mariana Meg Turcan, consiliera Prim-ministrei R. Moldova, a salutat tinerii participanți și a subliniat efortul consolidat al Guvernul Republicii Moldova alături de agențiile ONU Moldova în răspunsul umanitar.

În cadrul programului vor fi organizate 6 Youth Tour-uri (vizite)  în cel puțin 10 localități din Republica Moldova cu participarea a cel puțin 120 de tineri refugiați din Ucraina și tineri din Moldova. Grupurile de tineri vor vizita destinații precum Orheiul Vechi, Soroca, rezervația Prutul de Jos, Plaiul Fagului și altele.

Evenimentul de lansare s-a desfășurat la Orange Safe Space, unul din cele 9 spații create de UNFPA pentru a oferi ajutor imediat tinerilor și femeilor refugiate. 

Programul ”Cunoaște țara care te găzduiește” este dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova.

Alte noutăți

Cultivăm Împreună Frumusețea și Solidaritatea!

Citește

LEVEL UP 2024

Citește

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut