CNTM vă invită la Festivalul Național de Teatru Social

La data de 28 noiembrie, Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează Festivalul Național de Teatru Social, ediția a VI-a. Prin intermediul acestuia, se dorește informarea și sensibilizarea populației referitor la problemele legate de sănătatea și drepturile sexuale și reproductive în rândurile tinerilor.

La eveniment vor participa 14 echipe de tineri, din mai multe localități ale țării. Fiecare dintre acestea va prezenta o piesă de teatru social, ce va conține un mesaj despre o problemă socială, percepută de tineri drept una actuală.

Sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală şi HIV, sarcina nedorită, comportamente de risc, respectarea drepturilor dreptului la informație privind sănătatea sexuală și reproductivă și la servicii de calitate, prevenirea discriminării, combaterea stereotipurilor, discriminării și prejudecăților interetnice, sunt câteva dintre problemele abordate la Festivalul de Teatru Social și la care participanții vor invita tinerii să identifice câteva soluții. Ulterior, pentru un impact mai mare, echipele participante vor prezenta piesele lor de teatru în instituţiile de învăţământ din localităţile şi raioanele din care vin.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 28 noiembrie, incinta Teatrului „Ginta Latina”, (str. SfatulȚării 18), începând cu ora 11:00. Intrarea este liberă pentru toți doritorii.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este partener al acestei ediții a Festivalului de Teatru Social, prin intermediul proiectului „Uniți prin dialog intercultural”, susținut financiar de către Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Notă:

Teatrul social este o forma de teatru interactiv, care încurajează educarea tinerilor în spiritul auto-cunoașterii, luării de atitudine, al apărării valorilor şi principiilor morale în care cred. Orice piesă a teatrului social are ca scop implicarea tinerilor, dar și publicului larg în găsirea soluțiilor  pentru problemele sociale cu care se confruntă. 

Metodologia de educaţie prin Teatrul Social este una din metodele moderne de instruire şi educaţie a tinerilor, o modalitate creativă de a transmite informaţii privind comportamentul responsabil, lipsit de riscuri. Această metodă non-formală de educaţie permite nu numai actorilor de teatru social, dar şi publicului de a se implica pentru identificarea soluţiilor şi rezolvarea problemelor existente. Teatrul social este considerat un instrument eficient al schimbării sociale.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut