CNTM selectează experți pentru elaborarea a două studii

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este o structură umbrelă a 46 organizații de tineret, organizația ce întrunește interesele tinerilor din Republica Moldova și servește drept o platformă națională sectorului asociativ de tineret. Conform Strategiei CNTM pentru anii 2014 – 2018 sunt stabilite 4 direcții de activitate: (i) Educația tinerilor; (ii) Drepturile tinerilor și incluziunea socială; (iii) Dezvoltarea organizațiilor și inițiativelor de tineret; (iv) Politici de tineret. La Adunarea Generală CNTM 2016 (Mai), prin rezoluția adunării generale a fost stabilită o nouă prioritate strategică pentru CNTM – Abilitarea economică a tinerilor.

Luând în considerație necesitatea de formare a surselor suplimentare de venit în cadrul organizațiilor și centrelor de tineret, CNTM  a decis să intensifice eforturile pentru cresterea  posibilităților de strîngere de fonduri în mediul on-line pentru organizațiile de tineret și centrele de tineret.

Cu suportul FHI 360, Consiliul Național al Tineretului din Moldova își propune să angajeze un experți care vor elabora două ghiduri prietenoase tinerilor:

1. Expert independent în elaborarea unui ghid cu privire la cum să organizezi și să lansezi o campanie eficientă de strângere de fonduri on-line în Moldova.

Ghidul pe care îl va elabora să reflecte cele mai bune practici de organizare de campanii de strângere de fonduri folosind resurse on-line, cum ar fi crowdfunding. Ghidul nu are ca scop crearea de noi instrumente pentru strângerea de fonduri, ci pentru abilitarea ONG-urilor de tineret în utilizarea tuturor platformelor și instrumentelor existente, pentru a avea o campanie online de succes.

Mai multe detalii în ce privește responsabilitățile, beneficii și modalitate de participare, consultă Termenii de Referință ai poziției.

2. Expert independent în elaborarea unui studiu cu privire la dezvoltarea antreprenoriatul social în rândul  ONG-urilor de tineret și a  centrelor de tineret
 
Studiul evalua capacitățile, fezabilitatea și măsurile necesare pentru a fi luate pentru a dezvolta antreprenoriatul social în rândul ONG-urilor și centrelor de tineret. Expertul va realiza documentul în conformitate cu proiectul de lege privind antreprenoriatul social și va avea rolul de a asigura un impact mai bun al acestui act normativ privind antreprenoriatul social în sectorul de tineret. Studiul va servi ca document de referință și resursă, în vederea consolidării capacităților centrelor de tineret și a OSC-urilor pentru tineret în lansarea unor programe de antreprenoriat social.
 
Raportul va evalua infrastructura centrelor locale de tineret, acte normative ce țin de antreprenoriat social, va presupune interviuri și evaluare pentru a avea o abordare holistică și cuprinzătoare. Documentul va servi drept bază pentru diversificarea resurselor financiare a centrelor de tineret prin intermediul antreprenoriatului social.
 
Mai multe detalii în ce privește responsabilitățile, beneficii și modalitate de participare, consultă Termenii de Referință ai poziției.
 
Termenul-limită până când puteți expedia dosarele – 15 octombrie.
 
Dacă aveți anumite întrebări sau neclarități, nu ezitați să ne contactați:
Țerna Adriana,
Asistent Dezvoltare Instituțională CNTM, 
e-mail adriana.terna@cntm.md sau la numărul de telefon (+373 22) 235 175, mob.(+373) 60 324 781.
 
Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Consiliului Național al Tineretului din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Alte noutăți

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Anunț de selectare a participanților la școala de primăvară „Satul copiilor”, Elveția

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut