Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) este o structură umbrelă a 58 de organizații de tineret, care își propune să fie organizația ce întruneşte interesele tinerilor din Moldova şi să servească drept platformă naţională unică a sectorului asociativ de tineret.
Pentru implementarea Direcțiilor Strategice I şi II „Educaţia tinerilor” şi „Drepturile tinerilor şi incluziunea socială”, CNTM implementează în perioada 2010 – 2018 proiectul „Dialog intercultural în Moldova”, având suportul financiar al Fundației Elvețiene pentru Copii „Pestalozzi”. Scopul proiectului este de a spori nivelul de toleranță a tinerilor din Moldova, prin consolidarea capacităților responsabililor de realizare a drepturilor de a forma competențele interculturale, atât prin intermediul educației formale, cât și celei non-formale.
În vederea promovării educației interculturale, începând cu anul 2010 CNTM organizează Schimburi interculturale, iar din 2013 – școli de vară în „Satul Copiilor”, în cadrul cărora tinerii din Moldova dezvoltă competențele interculturale și cunosc culturile altor popoare.
Pentru buna desfășurare a schimbului intercultural în perioada 10 – 29 aprilie 2017, CNTM selectează un grup de șase facilitatori.
Facilitatorii au următoarele responsabilități:
- susținerea tinerilor și părinților în procesul de pregătire pentru schimbul intercultural;
- participarea la sesiuni de pregătire și activități de consolidare a echipei, organziate de echipa de management a proiectului;
- asigurarea securităţii tinerilor în timpul călătoriei;
- administrarea responsabilităților în căsuțe (disciplină, curăţenie, de serviciul la bucătărie, igiena personală etc.);
- comunicarea constructivă cu coordonatorul schimbului intercultural şi cu personalul „Satului Copiilor”, pentru bună desfăşurare a schimbului intercultural;
- monitorizarea și susținerea participanților în organizarea activităților de follow-up la întoarcere în țară.
Candidații trebuie să întrunească următoarele condiții:
- experienţă de lucru, inclusiv în calitate de voluntar, cu tinerii;
- vârsta de la 22 ani;
- studii în domeniul Științelor Sociale;
- cunoaşterea limbilor română, engleză şi rusă;
- cunoștințe în domeniul educației non-formale, drepturilor omului și nediscriminării;
- competențe de comunicare, negociere și de lucru în echipă;
- abilități de gestionare eficientă a situaţiilor de stres;
- disponibilitate de participa în faza de pregătire şi de a susţine tinerii în multiplicarea cunoştinţelor acumulate după schimbul intercultural;
- posibilitatea de a călători peste hotare pentru o perioadă de 3 săptămâni;
- deținerea unui pașaport biometric internațional, valabil până în octombrie 2017;
- experienţă în însoţirea tinerilor în alte localităţi şi asigurarea securităţii acestora va constitui un avantaj.
Modalitatea de aplicare şi selectare
Persoanele interesate vor expedia doar prin e-mail la schimb.intercultural@gmail.com dosarul de aplicare denumit „Facilitator schimb intercultural”, care va conţine CV şi Formular de aplicare completat.
Pentru mai multe detalii privind profilul candidaților și responsabilitățile acestora, vă încurajăm să consultați Termenii de Referință și Ghidul Facilitatorului.
Data-limită de aplicare este 31 ianuarie 2017. Persoanele selectate pentru a doua etapă a concursului vor fi invitate la interviu.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Verginia Acălugăriței,
Coordonatoarea schimbului intercultural,
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM),
GSM: 069 217 727,
Email: schimb.intercultural@gmail.com,
Website: dialog.cntm.md, www.cntm.md.