CNTM a participat în Slovenia la discuția planului de desfășurare a formelor și proceselor de organizare a sectorului de tineret

În perioada 1 – 8 decembrie 2019, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) a fost într-o vizită de studiu în Ljubljana, Slovenia. Discuțiile s-au axat pe dezbaterile politicilor publice de tineret, pentru înțelegerea inițiativelor ce se desfășoară în prezent sau sunt în plan de desfășurare, a formelor și proceselor de organizare a sectorului de tineret.

Secretarul general al CNTM, Roman Banari a declarat în cadrul evenimentului că elaborarea politicilor pentru tineri sunt prioritare pentru organizație. Ei sunt susținuți în acțiunile de cercetare, managementul proiectelor, advocacy, elaborarea de politici și crearea  unui spațiu mai sigur pentru dezvoltarea tinerilor.

În cadrul evenimentului principală abordată de participanți a fost necesitatea dezvoltării dialogului structurat în condițiile lipsei inițiativei de tineret. În acest context au fost aduse în discuție cele 11 Obiective Europene pentru Tineret și Dialogul UE cu tinerii, care este un mecanism de comunicare între tineri și factorii de decizie, o modalitate de a garanta că opiniile și nevoile tinerilor sunt luate în considerare atunci când se definesc politicile UE în domeniul tineretului.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este implementatorul proiectului, iar partener în cadrul programul este ERASMUS+.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut