CNTM lansează cea de-a treia ediție a Academiei Lucrătorului de Tineret

Chișinău, 20 iulie 2015 – Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și sprijinul Departamentului Afacerilor Economice și Sociale ale Organizației Națiunilor Unite, UNDESA, și Fondul ONU pentru Populație în Moldova, UNFPA, lansează astăzi, la Chișinău, cea de-a treia ediție a proiectului Academia Lucrătorului de Tineret.

Cei 20 de participanți ai ediției curente, viitori formatori, vor avea parte de instruiri și exerciții care vor stimula dezvoltarea unor competențe specifice sectorului de tineret, vor fi capacitați implicând și experți internaționali. Proiectul cuprinde 4 module: trei sesiuni de traininguri și un eveniment de închidere, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea calității serviciilor prietenoase tinerilor prestate și ameliorarea implementării politicilor la nivel local prin intermediulinstruirii continuă și construirii unei rețele robuste de schimb de experiențe cu alți lucrători de tineret. Astfel, în cadrul acestei ediții a Academiei Lucrătorului de Tineret, lucrătorii sau organizațiile de tineret își vor forma niște abilități fundamentale și specifice lucrătorilor de tineret, precum ar fi: mobilitatea și motivarea tinerilor, comunicarea eficientă, coordonarea și dezvoltarea unor programe pentru tineret, lobby și advocacy, etc. De asemenea, participanții vor avea parte de instruire axată pe servicii prietenoase tinerilor, teorie, experiență și practici de succes.

Proiectul își propune să valorifice munca în domeniul tineretului, să fortifice instrumentele necesare profesionalizării persoanelor care lucrează în domeniul tineretului pe de o parte, precum și crearea unei rețele eficiente de comunicare și schimb de experiențe dintre lucrătorii de tineret din Republica Moldova.

În edițiile precedente ale Academiei Lucrătorului de Tineret, au fost capacitați și instruiți în cadrul unui program de training și exerciții practice, 40 de lucrători de tineret din 20 de regiuni ale țării. Astfel, la moment, în fiecare localitate beneficiară, sunt implementate activități conform planurilor de acțiuni, sunt stabilite parteneriate cu actorii sociali, iar serviciile de tineret sunt mult mai diversificate: au fost efectuate vizite de studiu atât pe teritoriul țării, cât și în afara acesteia, au aflat mai multe despre educația non-formală, dezvoltare instituțională și advocacy.

Mai multe informații: Academia Lucrătorului de Tineret este un proiect dezvoltat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, și sprijinul Departamentului Afacerilor Economice și Sociale ale Organizației Națiunilor Unite, UNDESA, și Fondul ONU pentru Populație în Moldova, UNFPA. Scopul acestuia este de a spori calitatea și a diversifica serviciile de tineret la nivel local, prin dezvoltarea abilităților fundamentale ale lucrătorilor de tineret, ale deprinderilor practice și cunoștințelor necesare acestora în domeniul de tineret.

 

Persoana de contact:

Galina Petcu,

Coordonatoarea proiectului „Academia Lucrătorului de Tineret”, CNTM

galina.petcu@cntm.md, 068050315.

Alte noutăți

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Anunț de selectare a participanților la școala de primăvară „Satul copiilor”, Elveția

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut