Candidatura orașului Chișinău pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2020

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, una dintre structurile responsabile de procesul de pregătire a dosarului privind obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2020, de către orașul Chișinău, anunță că, indiferent de situația și evenimentele politice care au loc în Municipal Chișinău, nu va stopa procesul de aplicare, participând în continuare în concurs și asumându-și responsabilitatea de a duce la capăt acest proces care urmărește dezvoltarea unui mediu favorabil de dezvoltare și afirmare a tinerilor.

Candidatura municipiului Chișinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2020 a fost depusă ca urmare a unui suport puternic din partea tinerilor din capitală. Primăria Municipiului Chișinău, împreună cu CNTM şi-au asumat și au coordonat această inițiativă și toate activitățile de consultare, informare publică şi elaborare a documentelor necesare. Mizăm în continuare pe suportul autorităților locale și a organizațiilor societății civile pentru a aduce acest titlu prestigios în Republica Moldova.

Concursul are loc în două etape. În prima etapă a fost prezentată situația actuală a orașului Chișinău și problemele cu care se confruntă acesta. Ulterior, în cea de-a doua etapă, care se desfășoară la moment și în cadrul căreia participă și orașul Chișinău, va fi format un concept care va conține activități și inițiative cu ajutorul cărora vor fi soluționate problemele cu care se confruntă tinerii. Astfel, orașele participante au la dispoziție două luni să prezinte un amplu program de evenimente și activități culturale, sociale și politice legate de domeniul tineretului și să stabilească un parteneriat între municipalitate și tinerii din oraș pentru a crea, planifica și conduce anul Capitala Europeană a Tineretului 2020.

În acest sens, CNTM oferă oportunitatea organizațiilor din Chișinău de a se implica în procesul de pregătire a dosarului privind titlul de „Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2020” și de a face parte din Consorțiul de Organizații responsabile de această inițiativă. Organizațiile interesate sunt invitate să completeze acest formular de înregistrare.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda şansa de a prezenta, printr-un program multilateral, viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică legate de tineret. Această iniţiativă încurajează implementarea ideilor noi şi a proiectelor inovatoare, în ceea ce priveşte participarea activă a tinerilor în societate şi încearcă să prezinte un model pentru dezvoltarea în continuare a politicilor pentru tineret în alte municipii europene.

Anterior, titlul de Capitală Europeană a Tineretului au obținut următoarele orașe: Rotterdam (Olanda), Torino (Italia), Anvers (Belgia), Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia), Thessaloniki (Grecia), Cluj-Napoca (România), Ganja (Azerbaijan), Varna (Bulgaria).

La moment se desfășoară etapa finală a concursului pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2020, în cadrul căreia participă și orașul Chișinău. Alături de acesta râvnesc următoarele orașe: Amiens (Franța), Klaipėda (Lituania), Timișoara (România), Villach (Austria).

În cazul în care aveți anumite întrebări sau neclarități, vă rugăm să ne contactați la:

cntm.corespondenta@gmail.com, (+373 22) 23 51 75 sau să faceți legătura cu

Grițco Domnița,

Coordonator Monitorizare și Evaluare a Politicilor de Tineret,

Consiliul Național al Tineretului din Moldova,

domnita.gritco@cntm.md,  060750393 sau

Igor Ciurea,

Secretar general CNTM,

igor.ciurea@cntm.md, 069531061.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut