ATAC: Orașul Călărași a devenit o adevărată „Fabrică de tradiții”

Pentru stimularea unei conexiuni culturale între localitățile și etniile conlocuitoare ale raionului Călărași, tinerii au inițiat proiectul „FABRICA DE TRADIȚII – MĂRȚIȘOR”. Prin intermediul acestuia, s-a creat un spațiu cultural favorabil colaborării între localnici, unde au fost provocați la o serie de activități menite să reînvie tradiția confecționării, purtării și dăruirii atât a mărțișoarelor, cât și a portului național.

În cadrul Școlii de Arte din Călărași, copii și tinerii au confecționat timp de 2 zile, 150 de modele tradiționale de mărțișoare, însoțite de un mesaj personalizat. Incinta Casei de Cultură s-a transformat într-o adevărată fabrică de tradiții, unde se desfășurau ateliere de creație, de cunoaștere a ornamentului național, defilare în modele de costume naționale de vară și iarnă, workshop de țesere a brâielor și catrințelor autentice. Culminația „Fabricii de tradiții” a fost un spectacol tradițional inedit de cântece și dansuri strămoșești.

Adițional la cele propuse, echipa de implementare a reușit să instaleze în fața parcului orășenesc din Călărași, statuia „Cartea lui Eminescu”, însoțită de scaune din piatră – rezultatul este unul frumos.

Accentuăm, această activitate este parte a proiectului ”Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

 

Acest proiect este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut