ATAC: Conservarea tradițiilor și obiceiurilor populare, cu implicarea tinerilor din Ocnița

Dispariţia obiceiurilor şi tradițiilor populare prin nepracticarea lor de către copii şi tineri, dispariţia formaţiilor de dansuri populare în şcoli, înlocuirea folclorului local cu alte activități mult mai interesante, din perspectiva tinerilor, sunt pierderi nu doar pentru localitatea Ocnița, ci și pentru întreaga țară. Ceea ce este mai frumos şi mai emoţional: frumoasele tradiţii şi datini practicate la zi de sărbătoare şi inegalabilele dansuri şi melodii populare, capătă o altă dimensiune și o altă abordare.

Cunoscând importanţa folclorului, AO „PARADIS” a considerat ca și datorie salvgardarea acestui patrimoniu. În acest sens, au fost întreprinse expediții folclorice prin localitățile raionului și nu doar. Deoarece Tinerii au acea „energie care schimbă locul”, s-a creat un studio în cadrul Secției Cultură Ocnița, care contribuie la conservarea și transmiterea folclorului autentic tinerii generații. În cadrul acesteia, activează ansamblul folcloric „Ceată de bărbați Teus”, care are în repertoriul său colinde și cântece adunate din zonă.

Activitățile implementate în cadrul acestui proiect sunt importante prin faptul că sunt ca și „un proces de renaștere” a culturii populare, a tradițiilor, obiceiurilor, iar tinerii sunt activ implicați în cadrul acestuia.

Menționăm, că această activitate este parte a proiectului ”Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Acest proiect este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut