ATAC: Activitățile demarate la nivel local, în cadrul proiectului „Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, localitatea Dondușeni

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Est-Europene, în luna ianuarie curent, a demarat proiectul „Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, în 10 raioane ale țării.

Prin intermediul acestui proiect, s-a urmărit fortificarea organizațiilor de tineret din regiuni, prin dezvoltarea unor structuri asociative de tineret puternice instituțional, care pot identifica problemele comunitare, mobiliza și implica tinerii în procesul de elaborare a unor soluții viabile și asigura o dezvoltare comunitară de lungă durată. Astfel, au fost formate și capacitate 10 grupuri de inițiativă locale, care urmau a fi consolidate și urmau să implementeze, cu susținerea CNTM, proiecte comunitare locale. Aceștia au participat în cadrul Academiei Tinerilor Activi Comunitar, au creat aceste grupuri de inițiativă în localitatea lor, au implementat inițiative locale, stabilind și menținând parteneriate cu diferiți actori, etc.

În cadrul acestui proiect, au participat și tinerii activi din Dondușeni, Serdeșniuc Cristian și Țurcanu Valeria. Aceștia consideră că din cauza migrației populației atât în afara țării, cât și în orașele mai mari, localitatea lor este lipsită de tinere talente, părerile tinerilor nu sunt luate în considerare și aceștia sunt lipsiți de oportunități. Astfel, participând în cadrul proiectului implementat de CNTM – „Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, împreună cu grupul de inițiativă constituit, aceștia au dorit să promoveze imaginea comunităţii locale în parteneriat continuu şi nonformal cu APL, instituţiile de învăţământ şi Centrele de creaţie. De asemenea, au dorit să ofere accesul tuturor tinerilor la informaţie, liberă afirmare, manifestarea potenţialului creativ.

În acest sens, au fost implementate următoarele activități:

Training de formare pentru tinerii pedagogi și grupul de inițiativă (activitate de familiarizare cu acțiunile proiectului)

Conferința raională cu genericul „Facilitarea integrării sociale a oamenilor în etate” (în cadrul căreia au fost discutate problemele cu care se confruntă oamenii vârstnici și care pot fi modalitățile de intervenție a tinerilor în soluționarea acestora).

Training cu președinții Consiliilor de elevi din instituțiile de învățământ din raion

Concursul tinerilor voluntari „Nu fi indiferent la comunitatea ta!”

Acest proiect este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut