Apel de înscriere în Grupul de lucru „Contacte Interumane” din cadrul Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic

În contextul implicării organizațiilor societății civile în procesul de dezvoltare a parteneriatului dintre Uniunea Europeană și țările din Parteneriatul Estic, în 2009 a fost înființat Forumul societății civile din Parteneriatul Estic. Rolul forumului a fost recunoscut de statele membre ale UE și de țările est­-europene, acesta funcționând prin activitate specifică la nivel de țară a Platformelor Naționale din toate cele 6 țări ale Parteneriatului Estic:Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Azerbaidjan și Armenia.

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a Republicii Moldova este o structură neinstituționalizată și apolitică a peste 80 de organizații, ce are misiunea de a consolida procesului de integrare europeană și dezvoltare democratică a Republicii Moldova, prin aportul la procesul de advocacy și monitorizare a implementării Acordului de Asociere dintre RM-UE și contribuția la alte documente relevante ce se referă la Parteneriatul Estic și relația RM-UE.

Obiectivul general al Platformei este promovarea valorilor Uniunii Europene și a procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, precum si a sporirii cooperării regionale.

Aceasta este organizată în 5 grupuri de lucru[1]:

Grupul de Lucru 1:  Democrație, drepturile omului, buna guvernare și stabilitate

Grupul de Lucru 2 Integrarea economică și convergența cu politicile UE

Grupul de Lucru 3 Mediul, schimbările climatice și securitatea energetică

Grupul de Lucru 4: Contacte Interumane

Grupul de Lucru 5: Politici de Muncă și Dialog Social

În continuare, Grupul de lucru nr. 4 – „Contacte Interumane” întrunește organizații care activează în domeniul Educației, Tineretului, Culturii și Seniori (persoane în etate).

Grupul de lucru se întâlnește trimestrial la nivel național și anual – la nivel European. Reprezentații acestora implementează proiecte specifice, participă la panele multilaterale în cadrul Parteneriatului Estic în cadrul cărora contribuie cu expertiza ce o dețin și la realizarea obiectivelor Forumului.

Organizațiile selectate în calitate de membre ale  Grupului de lucru 4 „Contacte interumane”, vor avea ocazia, printre altele, să participe la promovarea procesului de asociere la UE si multiplicarea bunelor practici europene, să beneficieze de instruiri și să afirme apartenența la una din cele mai importante platforme de integrare europeană din Parteneriatul Estic. 

Principalele responsabilități ale organizațiilor-membre: 

  • participarea la ședințele Platformei și ale grupurilor de lucru;
  • elaborarea documentelor de poziții, propunerilor de politici publice și a altor documente relevante pentru eforturile de advocacy și de sensibilizare a opiniei publice naționale și internaționale;
  • participarea activă la activitățile ce țin de informarea opiniei publice despre procesul de implementare a Acordului de Asociere și a Agendei de asociere precum și a subiectelor de interes public și comunitar.

Poate adera la platformă orice organizație neguvernamentală, necomercială și apolitică, care:

  • împărtășeşte viziunea, misiunea şi obiectivele Platformei;
  • se implică activ și în mod direct la realizarea activităților menționate, pe principii benevole (absența de la 3 ședințe consecutive ale Grupului și/sau Platformei naționale presupune pierderea calității de membru);
  • desfășoară activități în domeniul educație, tineret, cultură și seniori.

Pentru a participa în concurs, vă rugăm să vă familiarizați cu Regulamentul platformei și să depuneți dosarul de înscriere, cu mențiunea: „Înscriere în Grupul de Lucru 4_PN EaP” ce conține CV-ului organizației și a certificatului de înregistrare la adresa: cntm.corespondenta@gmail.com, până pe 31 octombrie. În urma procesului de selecție, fiecare organizație va fi invitată în cadrul ședinței Platformei Naționale, context în care se va confirma statutul de membru și activitatea în cadrul Grupului de lucru.

Selecția va fi efectuată de către platforma națională, prin votul a 50% + 1 din membrii prezenți la ședință.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați sa ne contactați:

Coordonatorul Grupului de Lucru „Contacte Interumane”

Ana Indoitucntm.corespondenta@gmail.com

Telefon: 060067681.


[1] http://eap-csf.eu/ – Pagina oficială a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic

Alte noutăți

Congresul Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Rolul Tinerilor din Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Citește

Rezultatele și realizările tinerilor participanți la Youth Summer Camp

Citește

Cunoaște țara care te găzduiește

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut