Termen Extins: Termeni de referință  pentru selectarea 2 actori pentru filmarea în cadrul unui set de instrumente video de participare pentru tineri privind participarea semnificativă și angajarea în structurile de tineret.

DL: 2024-06-24

Expirat
Actor Servicii de actorie în filmarea unui set de instrumente video de participare pentru tineri privind participarea semnificativă și angajarea în structurile de tineret, în cadrul proiectului „Dezvoltarea politicilor de tineret în Cahul și Ungheni”. 
Pentru  Consiliul Național al Tineretului din Moldova 
Finanțatorul și perioada de implementare: Finanțat de European Union in the Republic of Moldova și implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova.  Noiembrie 2023 – Octombrie 2024 
Tipul contractului  Prestări servicii 
Perioada de lucru mai-iulie  2024 (15 zile lucrate per actor) 

Scopul principal actorilor în acest context este de a servi ca un instrument vizual și interactiv care îmbunătățește înțelegerea și abilitățile tinerilor, încurajându-i să participe activ și conștient în structurile de tineret, contribuind astfel la dezvoltarea lor personală și la îmbunătățirea comunității. 

1. Scurtă descriere a proiectului 

Proiectul are trei obiective specifice: 

O1: Responsabilizarea tinerilor – copii și adolescenți 

– Schimb de cunoștințe: Facilitarea călătoriilor de studiu între tinerii din Cahul și Ungheni, promovând schimbul de bune practici. Călătoriile de studiu sunt organizate între regiunile cheie, cu potențialul de a se extinde și în alte regiuni care au înregistrat bune practici în participarea tinerilor, cum ar fi Ialoveni, Bălți. 

– Mentorat: Lansarea mentoratului și a monitorizării de la egal la egal pentru grupurile de tineri, asigurând o îndrumare susținută și o creștere în funcție de activitatea pe care o desfășoară. 

– Formare: Organizarea a 8 sesiuni specifice pentru grupurile de tineri, punând accentul pe consolidarea competențelor și schimbul de cunoștințe în subiecte precum advocacy și lucrul cu părțile interesate, munca în echipă și managementul intern, dezvoltarea organizațională, consolidarea inovației etc.. 

– Consolidarea capacităților: Echiparea administratorilor de școli din Cahul și Ungheni cu instrumentele necesare pentru a crea noi PC-uri și sprijinirea creșterii celor existente.. 

– Sprijin pentru vizibilitate: Asistarea grupurilor de tineri în elaborarea și tipărirea de materiale promoționale pentru a le spori vizibilitatea. 

O2: Accesul tinerilor la serviciile oferite de centrele de tineret și administrațiile publice 

– Monitorizare și analiză: Implementarea unor programe de mentorat asociate cu o evaluare detaliată a Scorul tinerilor pentru Cahul și Ungheni în 2024. 

– Vizite de studiu: Organizați călătorii axate pe înțelegerea și îmbunătățirea serviciilor pentru tineri. 

– Mecanisme de sprijin: Stabilirea unor cadre adaptate pentru a aborda provocările și nevoile unice ale centrelor de tineret. 

– Promovare: Desfășurarea unor campanii cuprinzătoare online și offline pentru a crește gradul de conștientizare a serviciilor oferite de centrele pentru tineret. 

O3: Consolidarea instituțională pentru organizațiile de tineret 

– Transfer de expertiză: Oferirea de cunoștințe specializate privind aspectele juridice, organizaționale și politice organizațiilor centrate pe tineret. 

– Formare strategică: Desfășurarea de sesiuni pentru APL din Cahul și Ungheni, care să evidențieze implementarea strategiei de tineret și dezvoltarea comunității. 

– Instruire colaborativă: Inițiativa de instruire va avea drept scop promovarea cooperării interregionale între tineri. 

2. Obiectivele intervenției și cerințele față de serviciile solicitate: 

O1: Motivarea tinerilor să își asume roluri active în comunitate și să inițieze sau să participe la proiecte care aduc schimbări pozitive în structurile de tineret. 

O2: Informarea tinerilor despre resursele și suportul disponibil pentru cei interesați să se implice în structurile de tineret, inclusiv cum să acceseze aceste resurse. 

O3: A informa tinerii despre importanța și beneficiile participării active în structurile de tineret, subliniind cum această implicare contribuie la dezvoltarea personală și la schimbările sociale pozitive. 

3. Activitățile cheie  

  1.  Actorii trebuie să înțeleagă profund personajele pe care le interpretează. Acest lucru poate include studiul background-ului personajului, motivatiile, și modul în care acestea ar influența comportamentul în diverse situații prezentate în scenarii. 
  2. Înainte de filmare, actorii trebuie să participe la repetiții pentru a-și asigura că înțeleg bine dialogurile și interacțiunile cu alți actori. Aceasta este și o oportunitate de a ajusta tonul și emoția pentru a se potrivi cu mesajul și scopul videoclipului. 
  3. Actorii trebuie să colaboreze strâns cu regizorul, cameramanul și restul echipei de producție pentru a asigura că toate elementele tehnice sunt corect executate. 
  4. În timpul filmărilor, actorii trebuie să execute scenariile cu profesionalism, menținând o prestație constantă și adaptându-se la eventualele schimbări de ultim moment sau la cerințele regizorale. 
  5. După filmare, actorii ar putea fi implicați în sesiuni de vizionare a materialului brut pentru a oferi feedback și pentru a face ajustări necesare înainte de finalizarea editării. 
  6. Actorii pot fi implicați în promovarea videoclipurilor prin participări la evenimente, interviuri sau pe rețelele sociale, pentru a crește vizibilitatea și impactul proiectului. 

4. Produse livrate   

– filmarea în calitate de actor în cadrul celor 3 video (durata unui video minimum 40 de minute),participare pentru tineri privind participarea semnificativă și angajarea în structurile de tineret. 

5. Criterii de eligibilitate: 

Aplicația este deschisă persoanelor fizice. Criteriile minime de eligibilitate sunt: 

  1. Candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. 
  2. Experiență în teatru, film, sau alte forme de performanță artistică. Aceasta poate include cursuri de actorie sau experiență anterioară în proiecte similare. 
  3. Abilități excelente de comunicare și expresie verbală, deoarece vor trebui să transmită mesaje complexe într-un mod clar și convingător. 
  4. Capacitatea de a interpreta o gamă largă de emoții și caractere, adaptându-se la diferite scenarii și contexte prezentate în videoclipuri. 
  5. Disponibilitatea de a lucra în echipă și de a colabora strâns cu regizorul, scenaristul, și restul echipei de producție. 
  6. O înțelegere sau experiență anterioară în ceea ce privește participarea civică sau activitățile de tineret. 
  7. Disponibilitatea de a participa la toate sesiunile de pregătire, filmare și post-producție conform programului proiectului. 
  8. Procesul de aplicare:  

Persoanele interesate sunt invitate să prezinte ofertele care vor conține următoarele documente:  

  1. CV.  
  2. O scrisoare în care candidatul explică motivul pentru care dorește acest rol, ce îl pasionează în privința participării tinerilor în structurile de tineret și cum crede că poate contribui la proiect prin talentele și abilitățile sale. 
  3. Un link către un portofoliu online sau un demo reel care include fragmente din lucrările anterioare de actorie, fie în film, teatru, reclame sau alte medii, care să arate abilitățile și gama de personaje pe care le poate interpreta. 
  4. Fotografii profesionale recente, inclusiv o fotografie tip portret și una de corp întreg. Acestea ajută echipa de casting să obțină o impresie vizuală clară despre cum arată candidatul. 
  5. Oferta de preț/bugetul pentru actorie în cele 3 video (Oferta de preţ în MDL, brut, per video);  
  6. Contactele pentru cel puțin două referințe profesionale care pot oferi detalii despre experiența și performanța profesională a candidatului. 
  7. Fluență în limba română și engleză (scris și vorbit) este esențială; cunoașterea altor limbi relevante poate constitui un avantaj. 
  8. Alte documente sau recomandări relevante (în funcție de disponibilitate). 
  9. Criterii de evaluare: 

Propunerile vor fi evaluate pe baza următoarelor criterii: 

CRITERIU DE EVALUARE PUNCTAJ 
 Experiență demonstrată  anterioară de actorie, fie în film, teatru, reclame sau alte medii, care să arate abilitățile și gama de personaje pe care le poate interpreta. puncte 
Profilul candidatului ( vârsta/impresie vizuală) 10 puncte 
 Portofoliul online ce va demonstra experiența candidatului 15 puncte 
Fluență în limba română și engleză (scris și vorbit) este esențială; cunoașterea altor limbi relevante poate constitui un avantaj. 10 puncte 
 Scrisoarea de motivare 20 puncte 
 Oferta financiară 15 puncte 
TOTAL 100 PUNCTE 

Dosarul de participare la concurs va fi transmis până pe data de 24 iunie 2024, prin e-mail la adresa corespondenta@cntm.md cu mențiunea „Scenarist_Cahul/Ungheni”. 

Pentru întrebări de clarificare, vă rugăm să ne contactați, persoana de contact, Burlaciuc Daria, Coordonator Politici de Tineret al CNTM, email: daria.burlaciuc@cntm.md sau +373 68526314. 

Altele

CNTM solicită oferte de prețuri pentru achiziționarea articolelor de papetărie și rechizite de birou cu design

Citește

CNTM lansează concurs de selectare a unui expert/experte pentru elaborarea Raportului de monitorizare a implementării Programului Național de Tineret 2023-2027

Citește

CNTM lansează concurs de selectare a experților care vor presta servicii de expertiză și consultanță în 3 domenii în contextul negocierilor RM privind aderarea în UE

Citește

CNTM anunță concurs de selectare a unei companii de audit

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut