Consiliul Național al Tineretului din Moldova  selectează traineri care vor instrui tinerii voluntari  care lucrează cu refugiații.

Expirat

Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este structura asociativă a 36 de organizații de tineret, ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret. Fiind fondat la 18 februarie 1999, CNTM activează în baza următoarelor principii de organizare și funcționare: solidaritate, autonomie organizațională și funcțională, transparență, libertatea opiniei și a exprimării, eligibilitatea organelor de conducere, egalitatea deplină în drepturi a membrilor, profesionalism.

Din primele zile ale războiului, când în țara noastră au ajuns zeci de mii de refugiați, tineri voluntari s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților. Majoritatea dintre ei continuă să o facă si acum sau poate sunt alte persoane sunt interesate de a face acest lucru însă, aceștia simt că nu se vor descurca sau nu sunt suficient de motivați. 

Întrucât CNTM s-a implicat plenar din primele zile  

Astfel, CNTM va selecta un trainer care să instruiască voluntarii în activitatea lor cu persoanele refugiate din Ucraina, astfel încăt implicare alor să fie cât mai productivă dar totodată să nu se consume în mod excesiv. 

 ?Persoana selectată va trebui să prezinte un program de instruire pentru voluntarii care să cuprindă următoarele direcții:

✔️ Drepturile tinerilor și nediscriminarea; 

✔️Consilierea  ucrainenilor pentru o carieră și integrare profesională; 

✔️Reziliența emoțională; 

✔️Comunicarea în timpul crizei de război, alfabetizarea media și știrile false;

 ✔️Dezvoltarea abilităților în perioadă de conflict;

✔️Digitalizare. 

▶️ Cerințe față de candidat:

  • Colectarea datelor privind serviciile disponibile pentru refugiați;
  • Abilități de mentorship/ghidare/consultare;
  • Abilități bune de comunicare și interacțiune cu reprezentanții societății civile,  reprezentanții instituțiilor de stat la nivel central și local precum și ONG-uri locale și naționale;
  • Cunoașterea cadrului legislativ național cu privire la refugiați;
  • Cunoașterea sistemului ONU cu privire la refugiați și problematica cu care se confruntă această categorie de populație în Republica Moldova;

Până la sfârșitul activității, participanții vor promova mesaje pro-pace și incluziune socială în rândul populației și vor încuraja pe toată lumea să păstreze calmul, să prevină răspândirea știrilor false și să încurajeze atât populația locală, cât și refugiații să fie incluzive și să folosească numai surse media verificate.

După instruire, participanții vor aplica aceste cunoștințe în munca lor zilnică cu refugiații și localnicii din comunități și centre de tineret, asigurând accesibilitatea informațiilor actualizate pentru tinerii refugiați și voluntarii din centrele de tineret.

Dosarul candidatului/ei trebuie să conțină:

  • CV-ul actualizat incluzând date privind experiență în furnizarea serviciilor de consultanță, analize, elaborarea rapoartelor de evaluare organizațională, lucru cu ONG-uri (și altele relevante).
  • Portofoliul și link-urile la activitățile anterioare de instruire ;
  • Oferta financiară, cu indicarea onorariului net pentru o zi de lucru. Oferta va conține și toate cheltuielile de transport pentru ședințe locale de evaluare  a organizațiile de tineret.

Dosarul va fi expediat prin e-mail la adresa: cntm.corespondenta@gmail.com cu indicarea în linia de subiect ”Trainer_capacitarea tinerilor care lucrează cu refugiați”.

Termen limită de expediere a dosarului: 18.07.2022

Pentru informații suplimentare puteți contacta Coordonatorul proiectului, Banari Roman la adresa cntm.corespondenta@gmail.com sau la numarul de telefon 022 235 175

Altele

Apel Public pentru Selectarea a 2 Traineri și 1 Facilitator pentru Youth Summer Camp

Citește

Apel Public pentru selecția localităților beneficiare ale programului de mentorat al Consiliului Național al Tineretului din Moldova

Citește

Apel Public pentru pozițiile de Mentor în cadrul Consiliului Național al Tineretului din Moldova

Citește

Apel Public pentru selectarea a 7 agenți de outreach din raionul Hîncești

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut