Apel Public pentru selecția localităților beneficiare ale programului de mentorat al Consiliului Național al Tineretului din Moldova

DL: 2024-07-11

Expirat

Titlul proiectului:

Program de mentorat pentru dezvoltarea politicilor de tineret la nivel local adresat autorităților publice locale de nivelul unu.

Context:

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează un program de suport și mentorat pentru cca 10 localități din mediul rural din țară. Scopul acestui program este de a sprijini autoritățile publice locale în elaborarea politicilor și programelor de tineret la nivel local conform necesităților autorităților publice locale de nivelul unu beneficiare, printre care strategii și planuri locale de acțiune și a bugetelor dedicate tineretului, precum și în dezvoltarea regulamentelor interne privind proiectele și programele de tineret și a comisiilor consultative de tineret pe principii de co-managementul, precum și altele măsuri de suport și ghidare sectorială cerute de beneficiarii programului de mentorat.

Scopul selecției:

Identificarea primăriilor din localitățile interesate să beneficieze de suport și mentorat din partea unui grup de mentori specializați. Programul va sprijini APL în dezvoltarea și implementarea politicilor de tineret, contribuind astfel la creșterea participării tinerilor în viața comunității.

Beneficiile participării în program:

 1. Consultanță personalizată:
  • Suport tehnic și consultanță din partea mentorilor pentru elaborarea și implementarea registratorilor și planurilor locale de acțiune dedicate tineretului.
 2. Elaborarea bugetelor pentru tineret:
  • Asistență în dezvoltarea bugetelor specifice pentru inițiativele de tineret, asigurând o alocare eficientă și transparentă a resurselor.
 3. Dezvoltarea regulamentelor interne:
  • Suport în crearea și actualizarea regulamentelor pentru proiectele și programele de tineret, precum și pentru co-managementul acestora.

4. Altele, în conformitate cu necesitățile beneficiarilor de proiect stabilite în proces de mentorat sau la etapa de aplicare.

Criterii de eligibilitate:

 • Primării din localități interesate să dezvolte și să implementeze politici și programe de tineret.
 • Angajament din partea APL de a colabora activ cu mentorii și de a participa la toate activitățile programului.
 • Disponibilitatea de a aloca resurse umane și financiare pentru implementarea inițiativelor de tineret.

Procedura de aplicare:

Primăriile interesate sunt invitate să trimită o scrisoare de intenție la adresa de email a CNTM până la data de 5 iulie. Scrisoarea de intenție trebuie să includă:

 • O descriere a nevoilor și priorităților tineretului din localitate.
 • Angajamentul primăriei de a participa activ în program.
 • Persoana de contact desemnată pentru a reprezenta APL I în cadrul acestui proiect, și contactele acestuia.

Cererea de intenție urmează a fi depusă la adresa de email: corespondenta@cntm.md cu mențiune tematicii emailului ”Beneficiar program mentorat pentru APL I” până la data de 11 iulie 2024.

Contact:

Pentru întrebări suplimentare și informații detaliate, vă rugăm să contactați echipa CNTM, Coordonatorul Proiectului, Grigore Rînja la tel. +37362141470.

*Această activitate este implementată de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, ca parte a proiectului Dezvoltarea Capacității Organizațiilor de Tineret și Implicarea Tinerilor în Procesele Decizionale, cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret, prin intermediul Programului anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2024.

Altele

Apel Public pentru Selectarea a 2 Traineri și 1 Facilitator pentru Youth Summer Camp

Citește

Apel Public pentru pozițiile de Mentor în cadrul Consiliului Național al Tineretului din Moldova

Citește

Apel Public pentru selectarea a 7 agenți de outreach din raionul Hîncești

Citește

Termeni de Referință (ToR) pentru Cercetarea privind Rolul UE în Îmbunătățirea Democrației și Angajamentului Tinerilor în Moldova

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut