Angajamente pentru un Chișinău mai incluziv

Pe 20 mai, chișinăuienii vor merge să aleagă viitorul primar/ă din cei 12 candidați înscriși în cursa electorală.

Organizațiile societății civile au constat, după ce au analizat toate programele electorale ale candidaților, că în mare parte, programele electorale și angajamentele candidaților nu reflectă întru totul perspectiva și interesele tinerilor, persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor și perspectiva egalității de gen.

Luând în considerație cele menționate, organizațiile nonguvernamentale înaintează tuturor candidaților înscriși în cursa electorală angajamente ce ar îmbunătăți considerabil viața locuitorilor din mun. Chișinău. 

Lista angajamentelor

Astfel, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Platforma pentru Egalitate de Gen, Coaliția Națională „Viață fără violență în familie”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, Platforma pentru Îmbătrânire Activă, înaintează 11 angajamente pentru a avea un Chișinău mai Incluziv!

Angajamentele înaintate reflectă soluții pentru problemele reale cu care se confruntă locuitorii capitalei.

Lista angajamentelor a fost expediată tuturor candidaților înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar/ă general al capitalei.  După scrutinul electoral, angajamentele vor fi expediate primarului general al mun. Chișinău

Reamintim, Documentul este elaborat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Platforma pentru Egalitate de Gen, Coaliția Națională „Viață fără violență în familie”, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova, Platforma pentru Îmbătrânire Activă în cadrul proiectului „Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale”. Proiectul este implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Guvernul Suediei.

Alte noutăți

EaP NYC Candidate for the board of European Youth Forum – Teodora Panuș

Citește

Noi oportunități pentru tinerii aleși locali. În Moldova a fost lansată platforma Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Citește

Временная защита лиц, перемещенных из Украины: анализ законодательства и интеграция на рынок труда

Citește

Anunț de selectare a participanților la școala de primăvară „Satul copiilor”, Elveția

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut