Alianța Studenților din Moldova anunță concurs de selectare a experților pentru elaborarea unor studii

Alianța Studenților din Moldova (ASM), organizația neguvernamentală studențească, apolitică, ce cuprinde 10 organizații studențești de nivel local și național, anunță concurs de selectare a trei experți care se vor ocupa de realizarea unor studii.

ASM cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului a lansat proiectul „Dezvoltarea oportunităților economice pentru tineri prin intermediul internship-urilor”. Proiectul dat se axează pe sub-prioritatea 3.3 „Internship-uri” a SNDST 2020 și are drept scop contribuirea la creșterea numărului de beneficiari ai programelor de internship de lungă durată, îmbunătățirea calității și relevanței lor prin consolidarea cooperării dintre organizații studențești, universități și a sectorului privat, cât și sporirea gradului de orientare profesională și competențelor tinerilor în raport cu necesitățile pieței muncii.

Astfel, în cadrul acest proiect, ASM angajează experți care vor elabora:

Ghidul informativ „Privilegiile experienței de internship la angajarea în câmpul muncii

Scopul este de a elabora un ghid ce va conține informații utile pentru tineri care doresc să beneficieze de un program de internship. Prezentul ghid va fi un instrument de comunicare, viabil și prietenos tinerilor, care va prezenta importanța stagiilor de practică, precum și va influența modul de alegere a unui stagiu eficient. Ghidul va oferi atât informații necesare studentului pentru efectuarea unui stagiu eficient cât și elemente motivaționale pentru a spori interesul față de stagii.

Consultați Termenii de referință.

Studiul „Experiența internațională privind desfășurarea internship-urilor”

Scopul este de a să elabora un studiu în urma căruia va fi analizată practica internațională (țările ce au semnat Acordul de la Bologna) în realizarea internship-urilor. Studiul va fi orientat spre evaluarea practică a calității și mecanismului național de realizare a stagiilor în comparație cu experiența internațională precum și evaluarea impactului studenților și tinerilor care au beneficiat de stagii internaționale. În cadrul studiului vor fi analizate sistemele de stagii non-educaționale din alte țări, cât și identificarea unor programe de suport ale stagiilor. Ca și rezultate ale studiului, expertul va veni cu un set de recomandări pentru reglementarea stagiilor de practică în baza experienței internaționale cu privire la organizarea programelor de internship.

Consultați Termenii de referință.

Studiul „Procentul de tineri angajați care anterior au beneficiat de internship-uri”

Scopul este de a elabora un studiu național în urma căruia va fi evaluat impactul stagiilor în contextul economiei și educației din Republica Moldova. De asemenea, vor fi colectate și prelucrate datele, în urma consultărilor cu angajatori, salariați și studenți, privind impactul stagiilor asupra angajabilității tinerilor. Realizarea unui mecanism de monitorizare a traseismului în carieră.

Consultați Termenii de referință.

Dosarele de participare vor fi transmite până în data de 11 Iunie 2017 ora 23:59 ,la adresa de e-mail office@aliantastudentilor.md.

În cazul în care aveți întrebări, nu ezitați să luați legătura cu

Radu Mereniuc,

Coordonator de Proiect, 

adresa de e-mail radu.mereniuk@gmail.com sau la numărul de telefon (+373) 78 438 841.

ASM este organizația care întrunește interesele studenților din Moldova și servește drept platformă națională unică a sectorului asociativ studențesc asigurând promovarea și respectarea drepturilor studenților din Republica Moldova. Scopul ASM este de a reprezenta și promova interesele de ordin educațional, social, economic și cultural ale studenților atât la nivel național, cât și internațional către toate structurile relevante.

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut