Vot la 16 ani

Dragi tineri,
Ați auzit că în unele țări din Europa, tinerii cu vârsta de 16 ani au dreptul să-și exercite dreptul de vot? Da, este adevărat, dar din păcate, în Moldova, această oportunitate nu există încă.

În țări precum Austria, Scoția și Estonia, tinerii de 16 ani au voie să voteze în alegeri și referendumuri. Este o modalitate de a le oferi voce tinerilor și de a-i implica activ în procesul democratic încă de la o vârstă fragedă.

Deși suntem mândri de participarea tinerilor la discuțiile politice și sociale, în Moldova, vârsta minimă pentru a vota este încă de 18 ani. Cu toate acestea, venim cu un îndemn către autorități să ia în considerare exemplul statelor europene, și să micșoreze vârsta minimă pentru a participa la alegeri. Acest lucru ar putea să permită tinerilor să se implice mai activ în luarea deciziilor care le afectează direct atât prezentul, cât și viitorul. 

Hai să fim proactivi și să ne pregătim pentru ziua în care vom putea vota la o vârstă mai fragedă, contribuind astfel la schimbările pe care le dorim în Moldova. Până atunci, să rămânem implicați și informați, pentru că tinerii au puterea să facă diferența, indiferent de vârstă!

*Acest material este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova”, în cadrul proiectului “Cetățeni activi, comunități prospere-faza II”, implementat cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia. Opiniile exprimate aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

Altele

Bilanțul trimestrului I al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Aviz privind Proiectului de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea standardelor privind spațiile de audiere în condiții speciale a minorilor victime/martori ai infracțiunilor

Citește

Bilanțul trimestrului IV al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Aviz cu privire la aprobarea Strategiei de dezvoltare și inovare a sectorului de tineret a municipiului Chișinău pentru anii 2023-2028

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut