Implică-te în campania lansată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova și află #UndeiAgentia

În septembrie 2016, este adoptată noua Lege cu privire la Tineret, care prevede crearea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Programelor şi Activității de Tineret. Aceasta va avea scopul formării şi perfecţionării continue a cadrelor, programelor, activităților şi serviciilor din domeniul tineretului. Suntem în anul 2018 și acest lucru încă nu s-a întâmplat.

Totodată, luând în considerare faptul că sectorul de tineret, ce cuprinde peste 800 de mii de tineri (conform datelor BNS), este reglementat de doar 3 reprezentanți din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, CNTM a inițiat o campanie prin care solicită informații despre #UndeiAgenția (urmărește hashtagul pentru a afla informații despre aceasta).

În cadrul inițiativei te poți implica și tu. Poți face acest prin intermediul mai multor activități simple, dar cu impact pentru sectorul de tineret.

# Trimite o petiție către autoritățile publice:

#Comentează postările MECC, ale Guvernului sau ale Parlamentului pe rețelele sociale

Un alt mod de a atrage atenția asupra faptului că tinerii merită să aibă o agenție ce să activeze pentru nevoile lor constă în plasarea de comentarii la postările instituțiilor și persoanelor publice: MECC, Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Andrian Candu, Pavel Filip, Monica Babuc, etc.

#Utilizează hashtag-ul #UndeiAgenția pentru toate postările instituțiilor/persoanelor cu funcție publică sau meme-uri/GIF-uri, pe care le găsești AICI. Încurajăm creativitatea și libertatea de exprimare.

Nu uita să reacționezi la postări, pentru că orice tip de acțiune sau interacțiuni va demonstra că #NoiTineriiCoNTăM și că avem nevoie de această Agenție Națională de Dezvoltare a Programelor și Activității de Tineret. Implică-te în cadrul campaniei #UndeiAgenția, pentru a ne asigura că interesele tinerilor vor fi luate în considerație.

Agenția  Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activități de Tineret, ar trebui să fie o instituție publică activitatea căreia este reglementată prin Legea cu privire la tineret (http://lex.justice.md/md/366763/). Aceasta urmează să fie responsabilă de implementarea și dezvoltarea programelor pentru tineri la toate nivelele, va analiza situația tinerilor din țară și va încerca să ofere răspunsuri pentru necesitățile acestora.

Altele

Bilanțul trimestrului II al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Strategia CNTM 2023 – 2025

Citește

Strategia CNTM 2019 – 2022

Citește

Strategia CNTM 2014 – 2018

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut