6 motive pentru care advocacy este important

Fie că promovează siguranța rutieră sau protecția drepturilor femeilor, advocacy joacă un rol major în a face vocea cetățenilor auzită de persoanele aflate la putere.

Prin campaniile de advocacy, oamenii promovează o cauză în fața publicului larg, cu scopul de a aduce o schimbare în societate. Advocacy este un proces care afectează atitudinile, relațiile sociale și raporturile de putere, consolidează societatea civilă și extinde spațiile democratice.

Mai jos aveți 6 motive pentru care advocacy este important, și ce impact are asupra tuturor aspectelor vieții.

1. Advocacy permite oamenilor să se facă auziți.

Advocacy permite oamenilor să-și facă vocea auzită în sfera publică, atrăgând atenția politicienilor, a mass-mediei și a persoanelor cu profil înalt din societate, asupra unei cauze, fiind astfel capabili să acționeze ca un catalizator al schimbării.

2. Advocacy sprijină protecția drepturilor omului.

Problemele promovate se bazează adesea pe protejarea drepturilor omului. Prin advocacy, comunitățile vor avea o mai mare conștientizare a drepturilor lor și a încălcării drepturilor cu care se confruntă astăzi grupurile marginalizate din societate.

3. Advocacy influențează legi și politici.

Pe măsură ce comunitățile pledează pentru o anumită cauză sau problemă, politicienii și legiuitorii deopotrivă vor deveni din ce în ce mai conștienți de astfel de probleme, și pot lua în considerare includerea perspectivelor promovate în legislație sau în politici.

4. Advocacy promovează rezolvarea problemelor și participarea.

De la organizarea logisticii campaniilor de advocacy până la organizarea de activități publice, comunitatea are nevoie de abilități de coordonare pentru a asigura facilitarea fără probleme a campaniilor de advocacy. Participarea și luarea deciziilor participative sunt cruciale pentru advocacy.

5. Advocacy educă comunitatea.

Campaniile de advocacy pot ajuta la educarea publicului larg cu privire la problemele cu care se confruntă anumite grupuri din societate. Advocacy este un proces de învățare și poate ajuta la dotarea oamenilor cu abilitățile de care au nevoie pentru a-și apăra și revendica drepturile.

6. Advocacy încurajează respectul și solidaritatea față de o anumită cauză.

Advocacy nu numai ajută la transformarea lumii într-un loc mai bun, ci stimulează și respectul pentru problemele care preocupă societatea actuală. Încurajarea respectului și solidarității sunt esențiale pentru campaniile de advocacy, deoarece facilitează rezolvarea problemelor pe cale pașnică și civilizată.

Acest material este realizat de „Consiliul Național al Tineretului din Moldova”, în cadrul proiectului “Cetățeni activi, comunități prospere-faza II”, implementat cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia. Opiniile exprimate aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

Altele

Bilanțul trimestrului II al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Strategia CNTM 2023 – 2025

Citește

Strategia CNTM 2019 – 2022

Citește

Strategia CNTM 2014 – 2018

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut