2% Pentru TINEri! #Advocacy

Direcționează 2% din impozitul pe venit în dezvoltarea sectorului de tineret, contribuie și tu la crearea unui viitor mai bun pentru tineri! 

Dece 2% pentru CNTM?

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este o organizație umbrelă compusă din 34 de organizații de tineret din toată țara, timp de mai mulți ani activează în folosul tinerilor. CNTM fiind de mai mult de 20 de ani în sectorul de tineret a realizat peste 100 de proiecte care au contribuit la dezvoltarea sectorului de tineret.

Totodată CNTM a lansat mai multe campanii de advocacy pentru a atrage atenția autorităților publice față de problemele cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova:

  • Campania “Unde-i Agenția?”: În 2018, CNTM a făcut evaluarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 și a constatat că MECC nu a constituit Agenția Naționale pentru Dezvoltarea Programelor şi Activității de Tineret, așa cum s-a angajat în 2016. În acest context, cu suportul altor organizații de tineret, CNTM a inițiat o vastă campanie de petiționare pe rețelele de socializare, în paralel cu o campanie de advocacy pe lângă autorități. În rezultat, (după multe peripeții), în vara anului 2020, Guvernul a instituit Agenția Națională pentru Dezvoltarea Programelor și Activităților de Tineret ce va dezvolta și va implementa politici în domeniul tineretului. 
  • Modificarea Legii nr. 215/2016 cu privire la tineret: în urma recomandărilor elaborate de către CNTM au fost reținute următoarele sugestii: a) Scutirea de plata chiriei pentru încăperile închiriate de la autoritățile/instituțiile bugetare finanțate de la bugetul de stat a organizațiilor de tineret de utilitate publică; b) Elaborarea programelor de susținere a tinerilor care nu sunt angajați, educați sau instruiți (tinerii NEET); c)Dezvoltarea programelor și mecanismelor de susținere a studenților interesați de cercetare și inovație.
  • Campania ”Vrem calitate și incluziune în educație”: Odată cu trecerea orelor în mediul online, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a elaborat în perioada mai 2020 – ianuarie 2021 o notă analitică și două studii în baza a peste 1000 chestionare în rândul elevilor, profesorilor și părinților ce vin să aducă lumină cu privire la nivelul de incluziune și de calitate în educație pe perioada de pandemie. Astfel, am constat că peste 80.000 elevi nu au avut, la un moment dat, acces la educație fie din cauza dispozitivelor, fie din cauza conexiunii la internet.
  • Campania de vizibilitate ”Ce vor tinerii la Prezidențiale 2020”: În preajma alegerilor prezidențiale din 2020, CNTM a oferit tinerilor o platformă de adresare către candidații la funcția de Președinte a RM, pentru a-și face vocea auzită.
  • Instituirea programului național ”Tânărul delegat la ONU”: În 2020, CNTM a reușit să pună pe agenda MECC subiectul privind instituirea programului național ”Tânărul delegat la ONU”. Regulamentul și documentele de suport deja au fost elaborate de MECC în parteneriat cu CNTM și în scurt timp urmează a fi supuse consultărilor publice.
  •  Instituirea Consiliului Consultativ al Tinerilor(CCT) pe lângă Președinție – la 11 martie, reprezentanții CNTM au avut o primă consultare cu reprezentanții Președinției cu privire la instituirea Consiliului Consultativ al Tinerilor(CCT) pe lângă Președinție. Această inițiativă a fost propusă de către CNTM în urma discuțiilor cu aripile politice de tineret din țară.

Nu te costă nimic!

Aceste 2% se iau din suma totală a impozitului pe venit care ai achitat la serviciul fiscal de stat, astfel 98% din impozit merg la stat iar celelalte 2% sunt redirecționate organizației alese de tine!

Date CNTM:
Denumire – A.O. Consiliul Național al Tineretului din Moldova
IDNO:1009620000712

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut