2% Pentru TINEri! #Educație & #ÎncadrareaînCâmpulMuncii

Direcționează 2% din impozitul pe venit în dezvoltarea sectorului de tineret, contribuie și tu la crearea unui viitor mai bun pentru tineri! 

Dece 2% pentru CNTM?

Consiliul Național al Tineretului din Moldova este o organizație umbrelă compusă din 34 de organizații de tineret din toată țara, timp de mai mulți ani activează în folosul tinerilor. CNTM fiind de mai mult de 20 de ani în sectorul de tineret a realizat peste 100 de proiecte care au contribuit la dezvoltarea sectorului de tineret.

CNTM în activitatea sa pune mare accent pe domeniul de educație și încadrarea tinerilor pe piața muncii. Printre proiectele realizate se regasesc inițiative precum: 

  • Dialog Intercultural

Proiectul Dialog intercultural în Moldova a fost lansat cu scopul de a crește nivelul de toleranță al tinerilor și copiilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani din Moldova, prin dezvoltarea competențelor lor interculturale, precum și a profesorilor, părinților, experților în tineret etc.

  • Educarea și mobilizarea tinerilor alegători

Proiectul se concentrează pe abilitarea tinerilor să participe la alegerile locale prin educarea, consolidarea capacităților și monitorizarea activă a participării tinerilor în 90 de localități din Moldova în cadrul alegerilor locale 2019. Premisa proiectului este problema absenteismului tinerilor în procesele electorale – atât în ​​calitate de candidați aleși, cât și în calitate de electorat.

  • Quality Employment for Youth after COVID-19

Quality Employment for Youth after COVID-19 este un proiect care își propune să ofere tinerilor acces la traininguri de calitate pentru a se conecta la piața muncii. În cadrul proiectului au fost organizate evenimente care au ajutat tinerii în procesul de încadrare pe piața muncii și totodată a fost organizat târgul de oportunități unde mai mulți angajatori(din sectorul public și privat) au prezentat ofertele disponibile pentru tineri. 

  • Inițiativa de incluziune a tinerilor și tinerelor NEET

Proiectul actual urmărește să contribuie la o mai bună incluziune socială și abilitare a tinerilor bărbați și femei NEET (tinerii ca nu sunt implicați în educație, angajare sau formare) în Moldova prin societatea civilă activă, oferind subvenții și capacitare organizațiilor societății civile.  

Proiecte date sunt destinate tinerilor care au nevoie de ajutor de a se încadra în câmpul muncii sau de a se dezvolta multicultural prin proiectele educaționale.

Aceste 2% se iau din suma totală a impozitului pe venit care ai achitat la serviciul fiscal de stat, astfel 98% din impozit merg la stat iar celelalte 2% sunt redirecționate organizației alese de tine!

Date CNTM:

Denumire – A.O. Consiliul Național al Tineretului din Moldova

IDNO:1009620000712

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut