Școala de vară a organizațiilor de tineret. Vezi cum s-a desfășurat aceasta

Cea de-a 2-a ediție a școlii de vară a organizațiilor de tineret a luat sfârșit. Timp de 4 zile, între 12 și 15 august, reprezentanți ai 30 de ONG-uri din toate colțurile țării au acumulat cunoștințe necesare pentru eficientizarea procesului de lucru în cadrul unei organizații.

Zilnic participanții au avut parte de sesiuni duse de traineri, membri ai grupului de formatori ai Consiliului Național al Tineretului din Moldova:

  • „Utilizarea datelor de către ONG-uri” cu Nadejda Cojocari;
  • „Procese de resurse umane” cu Lia Plămădeală
  • „Proactivitatea organizațională și procesul de luare a deciziilor într-o asociație” cu Valeriu Drăgălin
  • „Implementarea strategică într-un ONG” cu Liuba Mihai
  • „Componentele unei campanii de advocacy” cu Natalia Baxanean
  • „Crearea bugetului pentru activitățile de proiect” cu Marcela Trifan.

Aceștia au învățat cum să utilizeze datele și statistica, să gestioneze resursele umane și bugetul, să elaboreze o strategie și o campanie de advocacy și, desigur, cum să sporească activitatea în cadrul organizației pe care o reprezintă.

Această ediție a întrunit ONG-uri cu misiuni din cele mai diverse – de la educarea unui mod de viață sănătos până la promovarea artelor în rândul tinerilor – ceea ce a permis crearea unui schimb activ de idei și opinii. În același timp, organizațiile cu scopuri comune au avut posibilitatea de a realiza parteneriate și colaborări pentru viitorul apropiat.

Efectul școlii de vară a fost simțit mai ales de reprezentanții ONG-urilor lansate recent și, care au nevoie de o pistă pentru a se lansa. „Organizația noastră e abia la început; multe lucruri nu le cunoaștem și nu le-am implementat, mai ales în ceea ce ține de strategie și planul de acțiune. De aceea, toate informațiile învățate aici ne vor fi foarte utile”, mărturisește Nicu Leontiev, fondator „StindArt”.

IMG_1858.JPG

Experiența din cadrul școlii a fost oportună și pentru organizațiile cu mai mulți ani de activitate. Școala de vară ne-a oferit posibilitatea de a afla cu ce se ocupă tinerii activi în regiunile lor și ne-a îmbogățit  cunoștințele pe care le aveam în domeniul managementului intern”, spune Ana Mîrza, vicepreședinte „Invento”. „Consiliul National al Tineretului, prin această școală, creează contextul potrivit pentru a stabili relații de colaborare de lungă durată între ONG-urile locale”, subliniază Ana.

Fiecare participant a extras din sesiuni informația de care a avut nevoie și pe care ar urma s-o implementeze în ONG. Olga Morozan, reprezentantă a „Junior Achievement Moldova” a concretizat unele detalii cu privire la realizarea unui interviu. „Mi-a plăcut mult și sesiunea despre implementarea unei strategii. Am înțeles că o strategie trebuie să fie bine planificată și că întreaga echipă trebuie să participe la respectarea ei”.

IMG_1881.JPG

Gabrela Uncu, membră a „Comunitatea absolvenților FLEX”, a atras atenția, în special, sesiunilor despre organizarea bugetului și implementarea unei strategii. „Mi-a plăcut mult ideea unei fișe prin care să monitorizezi sarcina fiecărui membru – asta ne-ar face mai responsabili și ar îmbunătăți calitatea lucrului”, a mai adăugat Gabriela.

IMG_1889.JPG

Autor: Solonaru Sorina

 

Alte noutăți

Instruire despre Bugetarea Participativă: 23-24 Ianuarie

Citește

Bilanțul trimestrului IV al Grupului Național Advocacy Tineret

Citește

Evaluarea Cheltuielilor Destinate Sectorului de Tineret la Nivel Central

Citește

Consiliul Național al Tineretului din Moldova lansează concursul de fotografie „Tineri pentru #Planetă”

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut