Trainingul «Dezvoltarea și implementarea unui program de capacitare a structurilor de reprezentare a tinerilor (de la nivel național și local)» (6-8 aprilie)

În perioada 6-8 aprilie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a organizat un training cu tematica «Dezvoltarea și implementarea unui program de capacitare a structurilor de reprezentare a tinerilor (de la nivel național și local)».

Scopul principal al programului a fost de a instrui participanții cu privire la campaniile de advocacy, de a-i ajuta să identifice la nivel local o problemă ce necesită rezolvare, și să planifice pașii necesari pentru soluționarea acesteia.

În prima zi de instruire, tinerii au avut parte de exerciții de teambuilding, jocuri de cunoaștere, relaționare și lucru în echipă. Tinerii au făcut o incursiune în noțiunea de participare semnificativă, au discutat despre tokenism, și și-au identificat poziția pe scara lui Hart.

În a doua zi, participanții au învățat ce este advocacy, și cum începe o campanie de succes, au discutat despre instituțiile, instrumentele și metodele de participare. În echipe, aceștia au identificat o problemă din localitățile/raioanele lor, și au elaborat obiective SMART pentru rezolvarea acesteia.

Iar ultima zi de instruire a fost dedicată elaborării planului de implementare a inițiativelor de advocacy la nivel local, și care sunt pașii ce urmează să îi întreprindă o dată ce se întorc în localitățile lor.

Tinerii s-au arătat a fi mulțumiți de cele trei zile de trainig, și au plecat acasă motivați și plini de entuziasm pentru a implementa planurile propuse la instruire.

*Programul de instruire are loc în cadrul proiectului “Cetățeni activi, comunități prospere-faza II”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia

Alte noutăți

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene!

Citește

Better Learning Programme/BLP1

Citește

Youth Summer Camp: Safety, Security, and Mental Well-being

Citește

Prioritățile Tinerilor în Alegerile Prezidențiale și Rolul Lor în Contextul Integrării Europene

Citește

Tinerii au nevoie de tine!

Devino organizație membru CNTM!

Redirecționează 2% către CNTM și contribuie la proiecte pentru tineri!

Denumire juridică

Asociatia Obstească”CONSILIUL NATIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA”

Adresă juridică

Republica Moldova, Chisinau, str. Petru Rares, 18

Cod Fiscal

1009620000712

Denumirea băncii

BC Moldindconbank SA, filiala Centru Chisinau

SWIFT

MOLDMD2X309

Codul bancar

MD56ML000000002251709693

Contacte

Telefon: (+373) 22 233 088

Fax: (+373) 22 235 175

Email: cntm.corespondenta@gmail.com, cntm.contabilitate@gmail.com

Sari la conținut