This post is also available in: Română (Румынский) English (Английский)

Dezvoltarea unei societăți civile europene și internaționale este unul dintre obiectivele de bază ale Consiliului Național al Tineretului din Moldova. Fiind principala organizație de tineret din Republica Moldova, CNTM are un rol destul de important în crearea unei rețele variate a societății civile. Consiliul Național al Tineretului lucrează intens în angajarea tinerilor și promovează dialogul civil în instituțiile cu care lucrează.

De asemenea, CNTM este membru al structurilor permanente la nivel național: Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Biroul de Informații al Consiliului Europei în Republica Moldova, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, UNFPA în Moldova; la nivel internațional: Forumul European de Tineret (YFJ), Cooperarea de Tineret Est-Europeană (Moldova, Azerbaijan, Rusia, Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia), Consiliul Internațional de Tineret al Organizațiilor Francofone (CIJEF), Alcohol Policy Youth Network (Apyn), Pestalozzi Children’s Foundation, Civil Rights Defenders.

Prin cooperările cu organizațiile societății civile, Consiliul Național al Tineretului își extinde activitatea și în alte sectoare. La nivel funcțional se bazează pe analiza politicilor de tineret și oferă organizațiilor societății civile beneficiul unui canal către activitățile pentru tineret atât la nivel național, cât și internațional. Interacțiunea cu organizațiile civile consolidează obiectivele Consiliului Național al Tineretului de a apăra drepturile tinerilor, de a mări numărul de mișcări și organizații care sprijină această cauză.