thumb image

Ziua Internațională a Eliminării Discriminării Rasiale marcată prin intermediul flashmob-ului „Free Hugs”

Pe data de 21 martie este marchează Ziua Internațională a Eliminării Discriminării Rasiale.

În acest context, duminică, 19 martie 2017, voluntarii CNTM împreună cu alte persoane au organizat  flash-Mob-ul „Free Hugs”. Dacă te aflai între orele 12:00 și 13:00 în regiunea parcului central, cu siguranță nu rămâneai neîmbrățișat. Sute de zâmbete au fost văzute pe chipurile trecătorilor, care au simțit dragostea și căldura altora.

Scopul acestui eveniment a fost de a susține că, deși arătăm diferit la exterior, cu toții avem aceleași emoții. Prin astfel de acțiuni, CNTM vrea să promoveze printre cetățenii capitalei o viziune sănătoasă față de fiecare om în parte. Fiecare ființă umană trebuie să aibă parte de drepturi și obligațiuni egale și nimeni nu are dreptul să-și manifeste intoleranța față de altcineva. Indiferent de rasă, religie, orientare sexuală sau cultură, pe toți ne unește un lucru – faptul de a fi oameni.

„Nimeni nu se naşte urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii trebuie să înveţe să urască, iar dacă pot învăţa ura, pot învăţa şi iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului”. –  Nelson Mandela

Autor: Irina Guțu