thumb image

Vezi cele 17 fotografii care și-au transformat autorii în Ambasadori Media pentru #ObiectiveGlobale

Șaptesprezece tineri, fete și băieți din diferite regiuni ale Republicii Moldova, au devenit Ambasadori Media pentru #ObiectiveGlobale, după ce au fost desemnați câștigători ai concursului de fotografie, organizat în cadrul campaniei „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale”.

 

Dintre cele 178 de fotografii, publicate pe rețele sociale și expediate pentru concurs, 17 dintre ele au obținut cele mai multe voturi din partea juriului, format din reprezentanți CNTMUNFPA MoldovaUNICEF MoldovaCMT.

Participanții la concursul „Ambasador/Ambasadoare Media pentru #ObiectiveGlobale” au avut misiunea de a observa și a fotografia Obiectivele Globale din localitățile lor, fie din perspectivă pozitivă, fie din perspectiva de provocare – Obiectiv la care țara noastră trebuie să muncească.

Titlul de „Ambasadori” le aduce și anumite responsabilități tinerilor – ei vor participa la conferințe cu privire la Agenda 2030, își vor expune opinia cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Globală și respectarea lor În Republica Moldova. De asemenea, vor fi invitați la evenimente, organizate în capitală sau în regiuni, unde vor avea rolul de a vorbi altor tineri despre Obiectivele Globale.

 

Vezi expoziția celor 17 Ambasadori Media pentru #ObiectiveGlobale 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juriul a decis să ofere și două diplome pentru două tinere care au participat activ la concurs și s-au implicat în campania „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale” – Ana Scutelnic și Patricia Matei.

Concursul s-a desfășurat în perioada 7 februarie – 22 martie, 2019. Rezultatele concursului de fotografie, dar și ale întregii campanii au fost prezentate în cadrul unei conferințe online.

Campania națională „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale” a fost realizată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu UNFPA, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare si UNICEF, cu susținerea media oferită de Centrul Media pentru Tineri.