thumb image

Transportul public nocturn: negocieri între membrii grupului de inițiativă și RTEC

Astăzi, președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Terentie Carp, împreună cu alți membri ai grupului de inițiativă care solicită introducerea rutelor de transport public pe timp de noapte: Sergiu Tofilat, activist civic și Adrian Pleșca, coordonatorul proiectului „OrașulMeu”, au avut astăzi, 22 iunie, o ședință cu reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău. În cadrul acesteia, au fost aduse argumente privind necesitatea introducerii rutelor de transport public pe timp de noapte în Chișinău, nu doar pentru tineri, ci și pentru întreaga populație, au fost identificate soluții în acest sens. Ne bucurăm să anunțăm, că de această dată reprezentanții RTEC au fost deschiși spre comunicare și colaborare. Sperăm în curând să revenim cu vești bune. Mai multe detalii și actualizări în acest sens, vor fi după ședința de lucru a Consiliului Municipal.

Amintim că anterior, au fost organizate conferințe de presă și întrevederi cu reprezentanţii Regiei Transport Electric, în cadrul cărora, grupul de inițiativă au solicitat autorităţilor municipale desfăşurarea unui studiu de fezabilitate.

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, alături de alte 22 de organizaţii de tineret, şi-au manifestat dorinţa de a susţine acest proiect şi la moment fac parte din grupul de iniţiativă.